July 3, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Nezavisnost će skupo koštati Megan i Harija! Kojih benefita se odriču napuštajući kraljevsku porodicu?

Pompa oko povlačenja iz kraljevske porodice i dalje traje. Princ Hari i Megan Markl saopštili su javnosti da žele da se odreknu kraljevske titule i da započnu novi život u Severnoj Americi,  gde bi se sami izdržavali.

Kao razlog povlačenja naveli su i težinu medijskog pritiska zbog njihovih funkcija.

Ovaj par,  zbog ovakve odluke, moraće da se odrekne nekih privilegija koje su donosile njihove titule.

Dakle, njih dvoje neće moći više da koriste titule ,,njihovo kraljevsko visočanstvo“, niti će moći da dobijaju novac iz javnih fondova za dužnosti članova kraljevske porodice, saopšteno je iz Bakingemske palate.

Oni će se i dalje  izjašnjavati kao vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, titula koja im je dodeljena nakon venčanja.  

Koje ime će preuzeti Hari u privatnom životu još uvek se ne zna. U vojsci su ga zvali kapetan Hari Vels, po svom ocu Čarlsu, princu od Velsa.

Što se tiče njihovog sina, oni su odbili da mu dodele ikakvu titulu kako bi imao bezbrižno detinjstvo. Na raspolaganju im je bila titula ,,grof od Dambartona“  ili lord Arči Mauntbaten-Vindzor, ali odlučili su da samo zadrži prezime Maunbaten-Vindzor.

Kako navodi BBC, vojvoda i vojvotkinja rekli su da nameravaju da nadoknade novac za popravku Frogmora, kuće koju su koristili i koja će ostati njihov dom u Ujedinjenom Kraljevstvu. Za to, oni moraju da vrate oko 2,4 miliona funti poreskih obveznika koji su uložili u sređivanje imanja.

Par više neće formalno predstavljati kraljicu, ali je izjavio da će nastaviti da je podržavaju.

Kraljica Elizabeta je izjavila: “Hari, Megan i Arči će uvek biti mnogo voljeni članovi moje porodice. Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim da im se zahvalim na predanom radu u ovoj zemlji, u zajednici i šire i posebno sam ponosna na to što je Megan tako brzo postala član porodice. Svi se nadamo da će im današnji sporazum omogućiti da započnu izgradnju srećnog i mirnog novog života”.

Princ Hary je doputovao u Kanadu

U medjuvremenu Princ Harry  je danas doputovao u Kanadu i priključio se svojoj porodici ~ Meghan Markle i sinu Archiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.