May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Tramp uvodi procedure za ,,porođajni turizam“!

Administracija predsednika Donalda Trampa danas će predstaviti nove mere kojima želi da smanji ,,porođajni turizam“ za trudnice koje putuju u SAD kako bi rođenjem njihovo dete dobilo američko državljanstvo.

,,Od 24. januara 2020. godine, američko Ministarstvo spoljnih poslova neće više izdavati privremene vize strankinjama koje žele da uđu u SAD zbog ,,porodiljskog turizma“ kako bi iskoristile prednost američkog zakona o pravu tla za državljanstvo“, navela je Bela kuća i dodala:

,,Ta promena je neophodna za jačanje bezbednosti, imigracionog sistema u SAD i integriteta američkog državljanstva“, navodi se u saopštenju i dodaje da ,,industrija porodiljskog turizma“ može da preoptereti bolnice i da pospeši kriminalne radnje“.

Prema najnovijim uputstvima Stejt departmenta, podnosioci zahteva za vizu će morati da dokažu da dolaze na lečenje i da imaju novac da ga plate, što značida će se oni tretirati  kao i drugi stranci koji dolaze u Sjedinjene Države na medicinsko lečenje.

Putovanje u SAD radi porođaja je zakonito odnosno propisano da svako ko je rođen u SAD prema ustavu smatra se državljaninom.

Američke turističke agencije objavljuju oglase i naplaćuju do 80.000 dolara za dobijanje viza, najčešće trudnicama iz Rusije i Kine kako bi se porodile u Sjedinjenim Državama.

Po procenama Centra za imigracione studije procenjuje da je 2012. godine ovakav način porođaja učinilo oko 36.000 stranih državljanki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.