May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Vučić na večeri u Jerusalimu povodom svetskog foruma o Holokaustu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj večeri koju je organizovao predsednik Izraela Ruven Rivlin. Na ovom događaju susreo se sa brojnim važnim političarima, što je i podelio na svom instagram nalogu.

Predsednik je u Jerusalimu prvenstveno zbog toga što je pozvan da učestvuje na petom svetskom forumu o Holokaustu ,,Sećanje na Holokaust – borba protiv antisemitizma“.

,,Danas smo u Jerusalimu gde obeležavamo 75 godina od oslobođenja logora Aušvic – Birkenau. Srbija je, iako zauzeta borbom za oslobađanje od okupatora, 27. decembra 1917. godine prva u svetu, javno podržala formiranje države jevrejskog naroda. Srpski narod je delio sudbinu sa jevrejskim narodom tokom Drugog svetskog rata i sve vreme vodio žestoku borbu protiv fašista i njihovih pomagača“ – napisao je Vučič.

On je posebno naglasio da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je usvojila zakon o vraćanju imovine žrtava Holokausta koji nemaju naslednike i takođe, jedina zemlja koja je okačila zastavu sa Davidovom zvezdom na zgradu predsedništva.

Na Instagram nalogu ,,buducnostsrbijeav“  podeljena je fotografija svih lidera koji su prisustvovali forumu.

Na jednoj od fotografija je Vučič  je sa predsednikom vlade Izraela Benjaminom Netanjahuom i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Među brojnim susretima su i sa predsednicima Jermenije i Kipra, Armena Sarkisijana i Nikosa Anastasijadesa, zatim sa predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopolusom.

Predsednik ima zakazan sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom. A planirano je da se susretne i sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom.

,,Posebna je čast što ću, uz četvoricu ili petoricu šefova država i monarha, biti jedan od onih koje će predsednik Izraela Ruven Rivlin primiti u zvaničnu audijenciju posle velikog događaja u četvrtak“ – izjavio je predsednik Vučič.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.