June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

IZ CRKVE PRAVO U PRITVOR! Srbin sa KOSOVA, povratnik uhapšen zbog navodnog ,,ratnog zločina“

Žarko Zarić (66), srpski povratnik, jutros je uhapšen u selu Ljubožde kod Istoka zbog ,,ratnog zločina“.

Predsednik privremenog organa opštine Istok, Mališa Đurić opisao je ovaj događaj rečima: ,,Zarić, bivši pripadnik MUP-a Srbije i povratnik od 2017. godine u Ljubožde, došao je jutros u crkvu da bi ga po izlasku iz crkve opkolila nekolicina pripadnika Kosovske policijske službe, strpala u auto i, prema našim informacijama, on je odmah sproveden u pritvorski centar u Prištinu“.  

Na ovo hapšenje je odmah odreagovao Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić i zatražio hitno oslobađanje Zarića ili bar pružanje validnih dokaza za delo koje mu se stavlja na teret, s obzirom da je on prošao provere prištinskih privremenih institucija. 

Đurić dalje smatra da je ovakav potez ,,brutalan primer instrumentalizacije pravosuđa na Kosovu i Metohiji i u kampanji sistematskog zastrašivanja srpskog naroda u pokrajini“ i ističe:

,,I ovo hapšenje je samo još jedno od upozorenja da se u Prištini kontinuirano uspostavlja i učvršćuje jedan opasan i agresivan etnocentrični politički sistem, koji svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na postojanje na Kosovu i Metohiji“.

Zarić se trenutno nalazi u Prištini i njemu će biti obezbeđena pravna pomoć, kako se navodi iz Kancelarije za Kosovo I Metohiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.