May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

CEREMONIJA u PRIŠTINI povodom 12 godina NEZAVISNOSTI

U Prištini je danas održana ceremonija povodom označavanja 12 godina od kada je Kosovo proglasilo nezavisnost.

Ceremoniji koja je počela podizanjem zastave, među brojnim zvaničnicima privremene kosovske vlasti, prisustvovali su i novi premijer Aljbin Kurti i predsednica kosovskog Parlamenta Vjosa Osmani.

Na kraju ceremonije, prisutni su odali počast  bivšem predsedniku Ibrahimu Rugovi i jednom od osnivača tzv. OVK Ademu Jašariju.

Predsednik kosovskih institucija Hašim Tači uputio je čestitke svima preko društvene mreže Fejsbuk, gde je napisao da je: ,,Kosovo danas faktor stabilnosti u regionu i da se do toga došlo sa mnogo truda, rada i velike žrtve”.

 On je dalje rekao da je: ,,Kosovo oslobođeno od okupacije i represije Srbije” uz podršku OVK i velikih sila ,,Sjedinjenih Američkih Država, država Evrope, celog demokratskog i slobodarskog sveta, uz intervenciju NATO” kao i da upravo uz njihovu pomoć Priština može ići ka normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Čestitke su stigle i iz Albanije od predsednika Edija Rame koji je poručio uz video sa Kosovskom himnom i reči: ,,čestitke blagoslovljenom danu nezavisnosti Kosova svim Albancima gde god da su i uz večno sećanje na one koji su dali život za ovaj dan”.

Podsetimo, pre 12 godina, na današnji dan 17.februar 2008. usvojena je deklaracija o nezavisnosti Kosova. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.