July 3, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu u poseti Srbiji; Srbija ima podršku Rusije

Sergej Šojgu, ministar odbrane Rusije danas je doputovao u Beograd u zvaničnu posetu Srbiji. Njega je dočekao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Svečani doček za ruskog ministra priređen je ispred Palate ,,Srbija“, uz himne dve države i smotru počasne garde.

Dva ministra, Šojgu i Vulin nakon sastanka, posetiće izložbu ,,Odbrana 78″ u Muzeju Grada Beograda.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Srbije, ministru Rusije je dodeljen počasni doktorat Univerziteta odbrane u kasarni Topčider u Domu garde.

Tokom ove ceremonije dodele, Šojgu je izrazio svoju zahvalnost na ukazanoj časti i rekao da ,,da Srbija ima podršku Rusije u samostalnoj politici koju sada vodi”, podsećajući da ove dve države imaju ,,vekovnu bliskost i duhovne veze”. Svoje izlaganje završio je čestitkom Srbiji na Danu državnosti.

,,Učinili ste nam veliku čast što se među naše doktore nauke upisuje general armije Ruske Federacije i što možemo da vas zovemo našim, a da naši kadeti jednog dana mogu da kažu šta su od vas naučili. Uz Putina ste od jedne demoralisane vojske napravili vojsku bez premca u svetu koja je u stanju da zaštiti mir. Mir u kojem živite je posledica jake vojske. U politici postoje samo interesi, nema ljubavi, to važi za sve one koji nisu upoznali našeg druga i brata generala Šojgua” – izjavio je ministar Vulin ovom prilikom.

Svečani radni ručak sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem zakazan je za popodne.

Tokom posete planirano je polaganje kapsule u spomen ploču ,,Večne vatre” na Groblju oslobodilaca Beograda.

Treba istaći da je Srbija prva zemlja u koju Šojgu dolazi u zvaničnu posetu pošto je ponovo imenovan za ministra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.