June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

PROJEKAT – VELIKA ALBANIJA; Uklanja se granica između Kosova i Albanije

Vršilac dužnosti ministra spoljnih i evropskih poslova Albanije ~ Gent Čakaj, jutros je stigao u Prištinu, gde će se susresti sa kosovskim zvaničnicima.

Prvi sastanak održao je sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Glaukom Konjufcom. Tokom sausreta sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Prištini izjavio je: da je Tirana spremna da, kako je kazao, “ukloni granicu sa Kosovom”, za koju je rekao da je ionako simbolična.

– “Kosovo i Albanija imaju simboličnu granicu. Spremni smo da započnemo rad na demontaži granice. To bi trebalo da bude više stvar tehničkih koraka nego političkih diskusija”, rekao je Čakaj tokom sausreta sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Prištini.

Čakaj je zanemarujući činjenicu da je reč o državnoj granici između Srbije i Albanije, izjavio da su “spremni da započnu radove na uklanjanju granice.”

Tokom dana sastaće se i sa premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednicom skupštine Vjosom Osmani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.