June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Dodik održao sastanak sa srpskim predstavnicima : ,,Rešenja koja smo predložili mogu biti korisna za sve”

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH okupio je na sastanku sve Srbe koji zauzimaju visoke pozicije u institucijama BiH.

Na konferenciji za medije, Dodik je izneo stavove koji su usvojeni, pre svega da Ustavni sud BiH treba da se sastoji od šest sudija, dva koja dolaze iz Republike Srpske i četiri iz Federacije BiH.

,,Na sastanku nije urađeno ništa tajno. Rešenja koja smo predložili mogu biti korisna za sve, pa i za Bošnjake. Ako se odmaknu od linije odbijanja, videće da i oni imaju koristi” rekao je Dodik i najavio da će uskoro biti završen predlog zakona o Ustavnom sudu BiH.

Kako kaže dalje, razlog zbog kog su se danas sastali je „da bi objasnili i prezentovali najnovije odluke i učešće u odlučivanju“, i dodaje:

„Odluke bilo koje vrste neće biti usvajane i donete. Predsedništvo, Predstavnički dom, Dom naroda, komisije, Savet ministara, će funkcionisati i raditi, svi predstavnici, ministri i poslanici i ja kao srpski član Predsedništva BiH ću dolaziti na sednice, ali na tome neće biti odluke“.

Srpski član je sastanak ocenio uspešnim: ,,Ljudima je bilo potrebno objasniti kako da se ponašaju. Jedan deo ljudi nije se odazvao iz opravdanih razloga, dok  jedan deo onih koji nisu došli, nisu bili ni pozvani, tako da je sastanak uspeo”.

Dodik je dao komentar na jučerašnji sastanak sa američkim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom, koji je u javnosti označen kao ,,pretnja” upućena njemu u slučaju da nastavi sa politikom koja ugrožava teritorijalni integritet BiH: ,,SAD u poslednjih dvadeset godina vode antisrpsku politiku i promovišu bošnjačke stavove, čiji je krajnji cilj unitarna BiH“ i nastavlja: „Ja nikome ne pretim, mi samo tražimo svoja prava i niko nam neće nametati rešenja, pa makar to bile i SAD“.

Na pitanje medija koji je razlog stavljanja veta na odluku da predsednik Crne Gore Milo Đukanović poseti BiH, Dodik smatra da za to nije vreme i navodi ,,zbog odnosa crnogorskih vlasti prema SPC i srpskom narodu u Crnoj Gori”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.