June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ŠOK : OKRŠAJ MINISTRA PROSVETE – ŠARČEVIĆA SA NOVINARIMA N1 (VIDEO)

Ministar prosvete Mladen Šarčević održao je konferenciju za novinare na Niškom univerzitetu prilikom koje nije hteo da odgovori na pitanja novinara Južnih vesti i televizije N1 o smeni dekana tri niška fakulteta.

On im je poručio: ,,Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste.”

Novinari ovih medija podsetili su ministra da im je još prošle godine dao obećanje da će razrešiti ova tri dekana zbog korupcije, da je izjavio da ,,zakon ne može retroaktivno da se primenjuje” i da bi saveti trebalo da ih smene. Međutim, do danas nije poznata zvanična odluka.

 ,,Nisam vam obećao i nemojte da budete “navalantni”,  jer nećete dobiti odgovor nikad više” – branio se Šarčević.

Ipak, novinari nisu odustajali i izazvali su reakciju ministra: ,,Zašto mi gurate to (mikrofon) u oči? Sklonite to da ne budem ja siledžija. Sramota bre ljudi, gde ste naučili to?”

Na kraju konferencije ministar je gurnuo mikrofon novinaru N1 i rekao ,,da snima sebe”.

Kako se navodi, ovakvo insistiranje iznerviralo je ministra zato što su dekani Fakulteta umetnosti, Građevinsko-arhitektonskog i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu ostali na toj poziciji iako je Agencija za borbu protiv korupcije izdala rešenja o njihovom razrešenju.

Na sednici na Niškom univerzitetu danas je predstavljen okvir za izradu Strategije obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine, za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja na kom je prisustvovao i ministar Šarčević.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.