June 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

U Italiji vanredno stanje: Zatvoreni gradovi, broj zaraženih viši od 200, 6 osoba preminulo

Najugroženije oblasti na severu Italije, Lombardija i Veneto su blokirane zbog najviše obolelih  korona virusom. Škole, bioskopi i ostala mesta javnog okupljanja su zatvoreni do daljeg.

Desetine gradova sa oko 50.000 stanovnika u severnim regionima Lombardije i Veneta su u karantinu. Čak su i utakmice serije A otkazane u tim gradovima.

Univerzitet u Milanu je zatvoren i gradonačelnik Đuzepe Sala je izjavio: „Iz predostrožnosti mislim da škole u ​​Milanu moraju ostati zatvorene. Predložiću predsedniku regiona da mere opreza proširi na ceo grad. To je samo predostrožnost, ne želimo da stvaramo paniku.“

Kako navodi RAI sve preminule osobe bile su hronični bolesnici i mahom su pripadnici starije populacije. Šesta osoba koja je preminula, lečila se od kancera. Pre nje, život je izgubio 84-godišnji muškarac.

Šef državne službe civilne zaštite Anđelo Boreli izjavio je da je 219 osoba zaraženo korona virusom.

Takođe, na granici sa Austrijom je zaustavljen voz iz Venecije jer je javljeno da dva putnika imaju simptome ovog virusa, međutim nakon testiranja utvrđeno je da nisu oboleli.

,,Indeks.hr” označio je Italiju trećom zemljom na svetu po broju obolelih od ovog virusa, ispred nje su Kina na prvom mestu – zaraženo preko 77.000 ljudi, a sledi Južna Koreja koja je druga sa 602 zaražene osobe.

Prema podacima, od korona virusa preminulo je 2.465 osoba, a obolelo 79.930, a zabeleženo je i 20 smrtnih slučajeva van Kine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.