June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Vučić obećao da će Vojska Srbije uplatiti više desetina miliona fabrici ,,Krušik”

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić danas je posetio fabriku ,,Krušik” gde je rekao radnicima da će Vojska Srbije da uplati 10 miliona evra za novi ugovor sa fabrikom pa tako neće imati problema sa platama.

Nakon obilaska pogona ,,Krušika“ sa rukovodstvom, predsednik se obratio radnicima i podsetio da je obavljen sastanak sa predstavnicima odbrambene industrije, gde se razgovaralo o budućim planovima i upravljanju resursima, dakle odlukama koje utiču na zaposlene.

On je izrazio spremnost države da investira veliku sumu novca u ,,Krušik“, ali i da osim toga treba sprovesti ,,temeljne i ozbiljne reforme u kompletnoj namenskoj industriji“, misleći tu i na ,,Zastavu“:

,,Država je spremna da uloži veliki novac da biste mogli da opstanete i sačuvate posao, ali taj novac mora da bude odgovorno trošen, da imamo ljude koji znaju šta je budućnost, a ne da za četiri meseca ponavljamo istu priču.”

,,Nisam došao da vas lažem, niti je to moguće”, rekao je direktno radnicima Vučić i kontatovao da se moraju rešiti objektivni problemi koji su narušili ugled fabrike u međunarodnoj javnosti:

,,Zbog toga Krušik danas nije u sjajnoj situaciji, ali nismo došli da kukamo, već da vidimo kako da pomognemo.”

Tokom svog obraćanja naveo je da radnici neće imati problema sa poslom i platama, ali im je zauzvrat uputio molbu da rade odgovorno i pomognu svojoj državi i samoj fabrici da opstane.

Kako predsednik kaže dalje ,,ništa ne može da padne sa neba “ već mora da se zaradi, ali  najavljuje da će u celoj odbrambenoj industriji biti veće plate zaposlenima i veća plaćanja dobavljačima.

Vučić je kao postavljeni cilj naveo izbegavanje situacije da se dobavljačima duguje, već da treba da im na vreme bude omogućeno da nabavljaju materijale.

Takođe, kaže da će poslovanje u ,,Krušiku“ biti fokusirano na ,,tržište i profitabilne programe, a što manje na  novac iz državne kase“.

,,Znamo da je Krušik srce Valjeva i kolubarskog okruga i centralnog dela Zapadne Srbije. U Krušiku radi 3.100 ljudi, a plata je u januaru bila u proseku 63.000 dinara, ali to nije bilo usklađeno sa mogućnostima Krušika već je tako bilo zbog enormnih davanja države, a ne zbog toga što je to bilo zarađeno”.

Predsednik kaže da je grad Valjevo ,,važno čvorište za postojanje cele Srbije” i da će zato ulagati i dalje u ovu fabriku:

,,Tu je reč o desetinama miliona evra koje ćemo uložiti i o tome će vas upoznati vaše poslovodstvo“. Ovaj novac biće isplaćen iz tekućeg budžeta, kako kaže Vučić.

,,Vojska Srbije će kupovati veliki broj proizvoda od vas , a posebno su zainteresovani i za 128 milimetara, 155 mm, rakete i drugo” kaže Vučić i dodaje:

,,Vojska Srbije će da uplati 10 miliona evra Krušiku za novi ugovor, plus ono što će država da da bez obzira na ugovore o kojima ne želim da govorim pred svima”.

,,Vi i vaša deca imaćete sigurnu budućnost i nećemo odustati od podizanja odbrambene industrije Srbije, ni po koju cenu, iako bi to u svetu mnogi želeli” istakao je predsednik pri kraju svog obraćanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.