June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

MOGUĆE ODLAGANJE IZBORA, STRANKE OTKAZUJU PREDIZBORNE SKUPOVE ZBOG VIRUSA

Stranke koje učestvuju na izborima 26. aprila 2020. otkazale su privremeno svoje predizborne skupove zbog širenja korona virusa.

Predsednik SNS, Aleksandar Vučić izjavio je da naprednjaci neće održavati skupove do kraja meseca zbog trenutne situacije sa korona virusom.

Savez za Srbiju takođe je dao saopštenje da su sve političke organizacije okupljene u opoziciji otkazale svoje skupove koje su planirali u kampanji bojkota izbora.

Dalje, Pokret slobodnih građana dao je saopštenje da zbog novonastale situacije neće učestvovati u javnim okupljanjima.

Šef poslaničke grupe, Đorđe Milićević izjavio je da SPS neće održavati skupove do 1. aprila.

Grupa građana ,,Sasvim druga priča“ objavila je da neće prisustvovati javnim okupljanjima i ponudila svoju pomoć građanima u obavljanju određenih aktivnosti: ,,Svi kojima je potrebna pomoć mogu da nam se jave putem društvenih mreža ili pozivom dežurnog telefona 063 8443236.

O mogućem odlaganju izbora, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao:

,,Spremam se za 26. april, a ako i dođe do pomeranja izbora, pomerićemo ih za dve nedelje, i to ako budemo imali mnogo težu situaciju s koronavirusom nego danas, a ja to ne vidim.”

Vučić dalje kaže da će razgovarati sa predstavnicima stranaka koje učestvuju na izborima da se organizuje više televizijskih debata, a da skupova na otvorenom bude tek od aprila.

,,Niko neće zabranjivati proteste na otvorenom. Pitao sam lekare, rekli su mi da nije problem na otvorenom prostoru jer je u pitanju respiratorna bolest” izjavio je predsednik za medije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.