June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Alarmantno stanje – U Srbiji 31 zaraženih korona virusom; Odlažu se ročišta i utakmice

Ministarstvo zdravlja objavilo je na sajtu da je u našoj zemlji trenutan broj zaraženih korona virusom 31.

U laboratoriji instituta ,,Torlak” do jutros do 8 časova testirano je 214 osoba za koje se smatralo da imaju simptome virusa.

Od poslednjeg izveštaja do jutros do 8 sati, ispitani su uzorci 29 osoba, od kojih su 7 osoba pozitivne na korona virus, a ostalih 22 negativne.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su od novozaraženih, troje na bolničkom lečenju i u stabilnom stanju, a ostalih četvoro nalazi se u kućnoj izolaciji.

Advokati traže suđenja samo za hitne predmete

Advokatska komora Srbije podnela je predlog Ministarstvu pravde da zajedno sa Vrhovnim kasacionim sudom i Republičkim javnim tužilaštvom proceni trenutnu situaciju i odloži sva ročišta osim suđenja sa hitnim predmetima uzimajući u obzir sve veće širenje epidemije korona virusa.

U svom predlogu, advokati su naveli da bi suđenja trebalo da se održe samo za predmete koji su hitni i za koje je u pitanju povreda ljudskih prava, ali da se takođe smanje tužilačke istrage i da se ograniči ulaz u pravosudne institucije.

Oni navode da na svakom ulazu treba postaviti dezinfekciona sredstva i zaštitne maske, a takođe i u sudnicama i drugim prostorijama treba da postoji sredstvo za dezinfekciju ruku. Isto tako, dezinfeksija radnih površina treba se redovno vršiti.

Advokatska komora naglašava da su ovakve mere potrebne kako bi se zaštitili građani koji dolaze u pravosudne institucije gde inače dnevno prolazi veliki broj ljudi.

Viši sud u Beogradu, u skladu sa savetima Ministarstva zdravlja, naložio je poštovanje mera predostrožnosti u svim objektima pod njegovom nadležnošću povodom širenja virusa covid-19.

Odložene fudbalske utakmice

Utakmica koju je reprezentacija Srbije trebalo da igra sa selekcijom Norveške, otkazana je zato što je Vlada te države odložila sva sportska dešanja do 15. aprila.

Takođe, utakmice lige UEFA neće se igrati, kako kažu u saopštenju organizatori:

,,Zbog širenja koronavirusa u Evropi i odluka koje su u vezi s tim donele pojedine vlade, sve utakmice zakazane za sledeću nedelje se odlažu.”

Sve buduće odluke biće saopštene na vreme, navode organizatori.

U skladu sa tim, UEFA je zakazala video- konferencijski sastanak u utorak sa predstavnicima 55 država kako bi odlučili o daljim potezima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.