May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Danas se zatvara avio saobraćaj; uskoro i putnički sa granicama; a rade poreska, carine i trezor

Aerodrom ,, Nikola Tesla“ na osnovu odluke Vlade Srbije, biće privremeno zatvoren za sve komercijalne međunarodne letove od 19 marta 2020. godine od 12 časova.

Avioni koji budu poleteli do 12h sa polaznih destinacija, moći će da slete na aerodrom ,,Nikola Tesla”. A za sve putnike koji njima doputuju važe obavezne mere samoizolacije, a njihovo moguće kršenje biće sankcionisano prema donetim propisima.

,, Aerodrom neće biti zatvoren u vreme vanrednog stanja uvedenog zbog širenja korona virusa, ali će na osnovu odluke Vlade Srbije od 19. marta u 12 časova biti privremeno obustavljeni svi komercijalni međunarodni letovi sa i ka aerodromu” navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Takođe, od danas se zatvara i međunarodni granični prelaz na aerodromu.

,,Nikola Tesla“ aerodrom ostaće otvoren za sve humanitarne letove, kargo saobraćaj  i generalno vazdušni prostor ostaće otvoren za sve prelete preko naše teritorije.

Avio-kompanije ostaju zadužene za pružanje detaljnijih informacija putnicima o ostvarivanju njihovih prava za vreme vanrednog stanja.

Kako se navodi, predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić razgovaraće o mogućem zatvaranju granica za putnički saobraćaj zbog velike gužve na granicama, ali i veliki broj pridošlih državljana Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović je za medije rekao da će se o toj odluci raspravljati danas i naglasio da se na aerodrom može sleteti samo uz dozvolu koju daje Vlada Srbije.

Izvor: Srpska napredna stranka

,,Hoćemo da razmotrimo mogućnost da, ukoliko Vlada donese takvu odluku, zaustavimo u potpunosti putnički saobraćaj u smislu ulaska u Republiku Srbiju” izjavio je Stefanović i dodao:

,,Pokušavamo da ograničavanjem i obustavljanjem putničkog saobraćaja sprečimo unošenje dodatne zaraze u Srbiju da bismo našem zdravstvenom sistemu dali dovoljno vremena da se brani, odnosno da imamo dovoljno lekara i dovoljno zdravih lekara da mogu u dužem vremenskom periodu da nas štite.”

,,Svi apeli koji smo imali nisu urodili plodom, preko 70.000 ljudi je uspelo da uđe u Srbiju u poslednja tri, četiri dana i rizikuju bezbednost građana Srbije” istakao je ministar Stefanović.

Na kraju,  ministar je naveo da će sletanje na aerodrom biti omogućeno onim avionima kojima putuju eksperti, koji dolaze kao pomoć.

Vlada Srbije donela je odluku da mera o zatvaranju šaltera javnih službi ne važi za Poresku upravu, Upravu carina i Upravu za trezor zato što bi obustavljanje njihovog rada narušilo funkcionisanje države u vanrednom stanju.

Vlada je navela da sve preuzete mere i odluke, kao i one koje će biti donete u narednom periodu,  imaju za cilj ,,isključivo zaštitu života i zdravlja svih građana Srbije”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.