May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Devetoro na respiratorima, Vučić najavio ,,još teže noći“; Sve više zaraženih u svetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  održao je sastanak sa norveškim ambasadorom Jornom Eugenom Gjelstadom.

Najpre, predsednik Srbije se zahvalio na poštovanju i ljubavi koju Norveška pruža našoj zemlji, a posebno na tome što je Norveška donirala 5 miliona evra koji će biti iskorišćeni u medicinske svrhe.

,,Posebno im hvala da će nam pomoći da pronađemo još kliničkih respiratora, mi se trudimo da te probleme rešimo” izjavio je Vučić i dodao da se nada da će Norveška obezbediti još desetine novih respiratora za našu zemlju.

Predsednik je preneo da je trenutno devetoro osoba na respiratoru i da je ovo bila ,,najteža noć za nas” kao i da ,,dolaze još teže noći.”

,,Moj posao i svih nas u zemlji je da sačuvamo živote ljudi”, naglasio je Vučić uz reči da nema mnogo veze ako su ljudi ljuti zbog uvedenih mera.

Na kraju, predsednik Srbije uputio je reči zahvalnosti Norveškoj koja je sa nama u ovom teškom periodu.

,,Veoma je važno da i Norveška koja je bila ugrožena napadom korona virusa je našla volju i snagu da pomogne Srbiji”, istakao je Vučić.

Javnosti su saopštene nove mere koje su donete radi suzbijanja zaraze korona virusom:

  • Zatvaraju se svi granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj. Granicu mogu da pređu samo kamioni.
  • Ukida se međugradski, autobuski i vozni saobraćaj.
  • Vlada Republike Srbije će poslati avione po naše državljane koji su zaglavljeni na svetskim aerodromima.
  • Moguće produženje policijskog časa koji trenutno traje od 20h do 5h. Obaveštenje stiže do vikenda.

Broj obolelih od virusa covid -19 raste i dalje

Ovog jutra u Srbiji je registrovano 118 slučaja obolelih od korona virusa.

,,Od petnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih pet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih deset ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima,” saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U svetu, broj zaraženih od korona virusa iznosi više od 250.000, a broj izlečenih 88.483.

Danas, broj preminulih osoba povećao se na 10.049.

Dok se situacija u Kini smiruje, većina evropskih zemalja tek čeka vrhunac epidemije, a tome svedoči činjenica da je broj preminulih u Italiji veći nego u Kini. U Italiji za samo 24 sata preminulo je 427 osoba.

Tri najugroženije zemlje su upravo Italija, sa 41.035 slučajeva zaraze i 3.405 mrtvih, sledi Iran sa 18.407 slučaja i 1284 preminula, a zatim Španija sa 19.980 slučaja i 1002 smrti.

U drugim zemljama, podaci su sledeći: Francuska – 10.995 zaraženih i preminulih 372; Nemačka ima 15.320 zaraženih i 44 preminula, a SAD 14.354 zaraženih i 217 smrti.

U Belgiji je za dan preminulo 16 osoba, a konstatovana su 462 slučaja.

Ministarstvo zdravlja Austrije saoštilo je da u njihovoj zemlji broj znatno raste i sada iznosi 2200 slučajeva zaraženih covid19 virusom.

Takođe, u SAD je zabeleženo 4500 novih slučaja obolelih za samo 24 sata. Prema podacima, broj preminulih iznosi 205.

U Rusiji, ministarstvo zdravlja objavilo je da su 9 osoba izlečene, a da je trenutan broj obolelih 199.

U Grčkoj je preminula sedma žrtva ovog virusa, a broj obolelih je 464.

U BiH broj zaraženih popeo se na 69, dok u Hrvatskoj uvode nove mere kao što je zatvaranje igrališta za decu i mogućnost prisustvovanja sahrani samo za članove uže porodice. U Crnoj Gori za nešto više od dva dana, registrovano je 13 slučajeva.

Dve zemlje u kojima je broj narastao za skoro 50 slučajeva su Tajland i Meksiko. Na Tajlandu su zaražene sada 322 osobe, dok je u Meksiku od jučerašnjih 118 slučajeva sada registrovan porast na 164.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.