October 19, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Vučić i Brnabić sa kineskim lekarima o setu novih mera; 249 zaraženih korona virusom u Srbiji

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić imaju danas sastanak u 17h sa kineskim lekarima koji su došli da pomognu našoj zemlji u borbi protiv virusa covid-19.

Obraćanje javnosti zakazano je za 18 časova.

Sastanku će prisustvovati članovi dva krizna štaba – za suzbijanje korona virusa, koji vodi premijerka Brnabić, kao i za otklanjanje posledica po privredu, na čelu sa predsednikom.

Podsetimo, lekari iz Kine doputovali su u Srbiju u subotu uveče kako bi pomogli našoj zemlji u suzbijanju zaraze korona virusom svojim iskustvom i znanjima.

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar je preneo medijima pozitivne utiske o donetim merama koje su stekli kineski stručnjaci.

,,Oni su kratko ovde, upoznaju se sa našom situacijom, do sutra posle podne će izaći sa prvim setom novih mera koje su se kod njih pokazale kao dobre,” saopštio je ministar zdravlja.

Ministar je izneo da je njihovo mišljenje  ,,da je potrebno 29 dana da bismo, u slučaju da se pridržavamo sadašnjih mera, došli do situacije da nam ne raste broj novih slučajeva korona virusa.” I dodaje:

,, To je njihova prva verzija, oni se još ograđuju. Stvarno se nadam da ćemo sutra imati neki novi predlog i set mera.”

Lončar kaže da je najviše zabrinjavajuće to što se ,,pojedini ljudi ponašaju kao da se ništa ne dešava”.

A donete mere komentariše kao: ,,Ne bih mere nazvao strogim ili bilo šta, nego boljim i najboljim, moramo da dođemo do najbolje mere, to je mera koja spasava ljudski život. Mi ćemo sve uraditi što je do nas da spasimo ljudske živote, odnosno da dođe do zaustavljanja virusa.”

249 slučajeva korona virusa u Srbiji

Ministarstvo zdravlja objavilo je da je do 15h, 23. marta 2020. godine potvrđeno 249 slučajeva obolelih od virusa korona.

Od poslednjeg izveštaja do sad, testirana je 61 osoba od kojih su 27 pozitivne na virus covid-19, a 34 sa negativnim rezultatom.

,,Od 27 potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih 19 je hospitalizovano, stabilnog opšteg stanja, dok njih 8 ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima,” saopštilo je Ministarstvo.

Do danas, 23. marta u institutu ,,Torlak“ testirano je ukupno 822 osoba koje su pokazivale znake mogućeg postojanja zaraze korona virusom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.