June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

VUČIĆA ZARAZILI KORONAVIRUSOM ? NE OSEĆA SE DOBRO, NIJE DANAS BIO NA KONFERENCIJI

Predsednika danas nije bilo na ZAKAZANOJ KONFERENCIJI ZA MEDIJE. Umesto njega, na zaprepašćenje prisutnih novinara, javnosti su se obratili ministar finansija ~ Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije ~ Marko Čadež. Siniša Mali je na početku konferencije rekao da se predsednik Srbije ne oseća dobro i da ZBOG TOGA DANAS NE PREDSTAVLJA MERE PODRŠKE SRPSKOJ PRIVREDI, ali da će se javnosti obratiti u narednih 48 časova.

Serbian President Aleksandar Vucic

Predsednika danas nije bilo na ZAKAZANOJ KONFERENCIJI ZA MEDIJE. Umesto njega, na zaprepašćenje prisutnih novinara, javnosti su se obratili ministar finansija ~ Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije ~ Marko Čadež.

Na bitnoj današnjoj zakazanoj konferenciji tokom koje je trebalo da bude prisutan i PREDSEDNIK ~ ALEKSANDAR VUČIĆ, umesto njega nove ekonomske mere za pomoć privredi, prezentovali su: ministar finansija Siniša Mali i predsednik PKS-a Marko Čadež.

Siniša Mali je na početku konferencije rekao da se predsednik Srbije ne oseća dobro i da ZBOG TOGA DANAS NE PREDSTAVLJA MERE PODRŠKE SRPSKOJ PRIVREDI, ali da će se javnosti obratiti u narednih 48 časova.

“Ovaj program je trebalo predsednik Vučić da predstavi, izvinjavam se u njegovo ime. On se ne oseća dobro, ali će se u narednih 48 sati obratiti”, rekao je Mali na konferenciji za medije.

Ministar finansija je na konferenciji izjavio da će država pomoći privredu sa 5,1 milijardom evra, a svaki punoletni građanin će posle krize dobiti 100 eura, u dinarskoj protivvrednosti, kao poklon od države. O tome smo već pisali i najavili još pre neki dan tu pomoć ~ https://ivensa-vesti.online-web.site/drustvo/bravo-za-predsednika-svakom-punoletnom-gradjaninu-po-100-eura-video/ i POSMATRAČ PORTAL JE PISAO : https://www.online-web.site/drustvo/bravo-za-predsednika-svakom-punoletnom-gradjaninu-po-100-eura-video/

Od svih zakazanih aktivnosti, Vučić se danas, samo preko Instagram naloga #Buducnostsrbijeav oglasio objavom kojom je zahvalio “Er Srbiji” na pomoći. I to je sve.

Još 07. 03. 2020. Vučića su delovi opozicije nazivali kao mogućeg prenosioca korona virusa, pre svega ~ Inicijativa Ne davimo Beograd.

Naime predsednik Vučić boravio je na konferenciji u Vašingtonu koju je od 1. do 3. marta organizovao Američko-izraelski komitet za javne poslove, što znači da postoji mogućnost da se već tada predsednik zarazio korona virusom.

Potvrđujemo da je najmanje dvoje učesnika iz Njujorka imalo pozitivne rezultate na testu koronavirusa. Stručnjaci sa kojima smo se konsultovali savetuju da bi svi učesnici konferencije trebalo da slede ‘CDC protokol’ i da se obrate svojim zdravstvenim ustanovama ukoliko se osećaju loše ili imaju neke zdravstvene nedoumice”, objavio je AIPAC na svom tviter nalogu.

Nakon što je otkriveno da su najmanje dvoje učesnika konferencije na kojoj je učestvovao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, zaraženi korona virusom, Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je predsednika da se ponaša odgovorno, isprati protokol zdravstvenih institucija i ne posećuje javne skupove, kao i da na minimum smanji kontakte sa drugim osobama u okruženju. Ovo uputstvo važi za sve građane za koje se sumnja da su došli u kontakt sa zaraženim osobama.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da svi građani koji imaju simptome oboljevanja od Kovida-19, poput povišene temperature, kašlja, bola u grlu, treba da se odmah upute u posebne ambulante domova zdravlja za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom.

Kako se navodi, u tim ambulantama će svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika, odnosno rentgenski pregled pluća, krvna slika, izmerena temperatura i dato mišljenje za dalje lečenje.

Dodaje se da nije neophodno zvati telefonoim domove zdravlja, već je dovoljno da se građani jave lekarima u navedenim posebnim ambulantama i obave pregled.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.