June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

3 UMRLIH OD COVID19; MEDICINSKA SESTRA IZVRŠILA SAMOUBISTVO ?? KRIZNI ŠTAB je ODLUČIO !

Svi članovi Kriznog štaba, koji su danas zasedali, na čelu sa lekarima, apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i drugima jer epidemija još uvek nije završena.

U renomiranoj bolnici – KBC BEŽANIJSKA KOSA, koja postoji već decenijama pod sloganom “BOLNICA VAŠEG POVERENJA” http://bkosa.rs/ zaposlena medicinska sestra navodno je izvršila samoubistvo skokom sa zgrade bolnice.

Kasnije očevidci su pronašli telo nesrećne žene, ispred bolnice, koja je juče oko 7 h navodno skočila sa drugog sprata iste. Motivi za ovakvu tragediju su nepoznati.

“Telo je zatečeno u krugu bolnice i odneto je na Institut za sudsku medicinu. To se desilo juče rano ujutro, između pola sedam i sedam”, potvrdio je neimenovani izvor.

Od bolnice KBC Bežanijska kosa nismo uspeli da potvrdimo navode, kao ni identitet medicinske radnice.

Beleži se i broj preminulih od covida19. U poslednja 24 časa preminule su tri osobe. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 234.

U Republici Srbiji je do 15 časova 19. maja 2020. godine registrovano ukupno 10.733 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 5.298 osoba od kojih je 34 pozitivno.

Svi članovi Kriznog staba, koji su danas zasedali, na čelu sa lekarima, apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i drugima jer epidemija još uvek nije završena.

Aktivnost virusa jeste umnogome oslabila ali je neophodno da se svi zajedno i dalje pridržavamo osnovnih epidemioloških mera, poput nošenja maski, redovne dezinfekcije ruku i održavanja socijalne distance, kako bismo borbu sa korona virusom uspešno i završili.

Krizni štab predložiće Vladi Srbije da se od petka ukine obaveza da građani Srbije, kao i stranci, moraju da imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju.

“Preporuka Kriznog štaba Vladi Srbije je da se od petka ukine obaveza da građni Srbije ili stranci, imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju”, rekla je za Tanjug zamenica direktora Insituta “Batutu ~ Darija Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da strancima neće biti potrebna ni odluka komisije za ulazak u Srbiju.

Kako je naglasila, takva preporuka usledila je zbog povoljne epidemiološke situacije u našoj zemlji, ali i odgovarnog ponašanja u zemljama u okruženju.

Građani Srbije i stranci koji ulaze u našu zemlju za sada moraju da imaju negativan PCR test pri ulasku u zemlju ili u suprotnom, moraju 14 dana biti u kućnoj izolaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.