July 3, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

PREMIJERKA: SRBI U CG NEPOŽELJNI; SPREČIĆEMO MAFIJAŠIMA I KLANOVIMA iz CG ULAZAK U SRBIJU !

Ovo nije pravi razlog ovakvog ponašanja crnogorskog premijera. U borbi protiv kriminalaca koji dolaze iz Crne Gore nećemo imati milosti ...

Crnogorski premijer ~ Duško Marković saopštio je da će Crna Gora, u skladu sa odgovarajućom procenom u vezi sa epidemijom korona virusa, u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje. To znači da će otvoriti granice sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom, Grrčkom… ali građani Srbije i eniteta Republika Srpska u Bosni i Hercegovini od 1. juna neće moći da putuju u Crnu Goru tj. za pomenute granice će biti zatvorene !

Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status. Nećemo tražiti nikakva posebna testiranja, svi će dobiti jasna upustva šta ih očekuje u zemlji i koje propise moraju poštovati i vjerujem da je to u ovom trenutku sasvim dovoljno da spriječimo importaciju virusa u Crnu Goru”, rekao je crnogorski premijer.

Takvu odluku i izjave su osudili srpski zvaničnici, političari a burne reakcije su i od građana.

Predsednica Vlade Srbije ~ Ana Brnabić oglasila se povodom sramne odluke crnogorskog režima da otvori granice za sve, osim za Srbe iz Srbije i entitet Republike Srpske u BIH.

– Dobro je da su građani mogli da vide da smo nepoželjni u Crnoj Gori i to samo zato što nismo lagali ljude da umiru od gripa ili zapaljenja pluća, a ne od korona virusa. Nastavićemo da se ponašamo odgovorno uvek govoreći istinu. Ovo nije pravi razlog ovakvog ponašanja crnogorskog premijera. Mi nećemo odgovarati recipročnim merama i nećemo sprečavati da građani CG uđu u Srbiju, ali ćemo još jače i snažnije sprečavati crnogorske kriminalce i predstavnike mafijaških klanova da ulaze u našu zemlju koji su decenijama terorisali naše građane – navodi premijerka i dodaje da će biti preduzete nove mere.

U borbi protiv kriminalaca koji dolaze iz Crne Gore nećemo imati milosti. Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku našim građanima, a ja želim još jednom da zamolim građane da što duže i u što većem broju ostanu u našoj Srbiji, a ako već moraju negde da odu da nikako ne idu tamo gde su naši državljani nepoželjni – izjavila je tom prilikom premijerka Ana Brnabić.

I Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, izjavio je da vlasti Crne Gore sve gledaju kroz problem koji imaju sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), odnosno Mitropolijom i što se toliko naroda deklariše kao Srbi ili vernici SPC, te da jednostavno, kako je naveo, očigledno imaju problem sa srpskim narodom”.

On smatra da vlada Mila Đukanovića “namerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore”.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.