June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Još NOVCA stiže na vaš račun i do 10.000 rsd; evo ko ima pravo na nove isplate!

Uskoro i do 10.000 dinara na računima, provera u POŠTI

U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu imate nešto više od 10.000 dinara. Jedna akcija NIS-a na berzi vredi 599 dinara, a pet koliko je svaki građanin dobio ukupno 2.995 dinara. Akcija Aerodroma vredi 865 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda. Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina NIS, Aerodrom i Telekom Srbija svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.587 dinara.

Akcionarima Nafte industrije Srbije (NIS) biće isplaćene dividende u ukupnom isznosu od oko 4,4 milijarde dinara, odnosno 25 odsto neto dobiti kompanije u 2019. godini koja je iznosila 17,7 milijardi dinara, saopštio je danas NIS.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju NIS-a, Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad održao je 25. maja 2020. godine pisanu sednicu na kojoj je, između ostalog, utvrdio predlog Odluke Skupštine akcionara o raspodeli dobiti za 2019. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti Društva.

Na istoj sednici, Odbor direktora je doneo i Odluku kojom se XII redovna sednica Skupštine akcionara NIS a.d. Novi Sad saziva za 30. jun 2020. godine u Poslovnom centru NIS-a u Beogradu.

Akcije NIS-a početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana, a svako od njih dobio je po pet akcija ove naftne kompanije. Kada će biti isplata dividende i kada novac treba očekivati na računima, još uvek nije poznato. Ono što se zna jeste da je kompanija prethodnih godina dividendu isplaćivala posle leta.

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende od akcija NISa. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

Podsetimo se, vlasnička struktura NIS-a su ruska kompanija Grasprom njeft sa udelom od 56,15 odsto, Republika Srbija poseduje 29,87 odsto akcija, a prestalih 13,98 odsto akcija su u posedu malih akcionara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.