June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

PAMTIMO 1999.! BG FORUM: Srpske žrtve su obaveza da se Kosovo i Metohija ne smeju predati teroristima

Položeno je cveće svim žrtvama NATO agresije u Parku Tašmajdan na Spomeniku ~ Deci žrtvama agresije.

DA SE NE ZABORAVI ~ 1999-2020. ; Beogradski forum za svet ravnopravnih, Klub generala i admirala Srbije su 10. juna 2020. uz prisustvo članova udruženja i drugih aktivista, položili cveće svim žrtvama NATO agresije u Parku Tašmajdan na Spomeniku ~ Deci žrtvama agresije.

Pre tačno 21. godinu NATO je, bez odobrenja Saveta bezbednosti, izvršio oružanu agresiju na Srbiju grubo kršeći Povelju OUN, Završni dokument OEBS-a iz Helsinkija, niz drugih međunarodnih konvencija, kao i sopstveni Osnivački akt 1949. Bio je to i ostao zločin protiv mira i čovečnosti. Agresija je počela nakon lažne i besomučne medijske kampanje zapadnih medija i nije imala nikakav legitimitet u institucijama koje treba da brane međunarodno pravo.

U agresiji izvedenoj u savezu sa terorističkom OVK, poginulo je između 3500 i 4000 ljudi uključujući 89 dece, a ranjeno je preko 12.500 ljudi. Pričinjena je ogromna ekonomska i materijalna šteta, a korišćenjem projektila sa osiromašenim uranijumom i drugih zabranjenih sredstava trajno je ugroženo zdravlje ljudi, kao i prirodna okolina.

Agresija NATO na SRJ je predstavila presedan i za napade NATO na druge zemlje, kao što su Avganistan, Irak i druge. Srpske žrtve zločinačke agresije NATO, a posebno junaci sa Paštrika i Košara su naša obaveza da Kosovo i Metohiju nikada i ni po koju cenu ne smemo prespustiti nikome.

Izvor ~ Beogradski forum za svet ravnopravnih

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.