June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

J. Janković se vratila posle 3 god. na teren sa pobedom! Evo zašto je nije bilo dugo; poručuje da NIJE ZA PENZIJU

Kako smo i najavili počeo je ADRIA TUR u organizaciji PORODICE ĐOKOVIĆ koji se odigrava na terenima Teniskog centra Novak, na Dorćolu.

Iako su je neki već otpisali a mnogi videli u penziji, Jelena Janković ili popularna JJ, nekadašnji broj 1. u ženskom tenisu, danas se posle 3. godine prvi put pojavila na terenu i sa prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem pobedila u egzibicionom meču u Beogradu i to Nenada Zimonjića i Olgu Danilović sa 7:6.

Osmeh nije skidala sa lica, izgledala je lepše nego ikada, a na pitanje zašto je nije bilo toliko dugo, odgovara :

-“Prvenstveno zbog povrede. Imala sam tešku povredu leđa i zbog toga me dugo nije bilo. 

Ja se zvanično nisam penzionisala, niti sam se povukla. Jednostavno nisam znala kada i da li ću se uopšte vratiti i kako će se situacija odvijati.

Na Novakovu inicijativu postala sam deo ovog događaja, i hvala mu na tome. Uzela sam reket u ruke nakon skoro tri godine, toliko je prošlo od mog poslednjeg meča.”

Nisi jedina teniserka koja je napravila dugu pauzu, da li ti je povratak uopšte u planu?

“Zbog situacije u kakvoj se nalazimo, mislim da ću pričekati i videti kako će se situacija odvijati.
Volela bih sebi da dam novu šansu i možda ponovo zaigram”, otkrila je Janković.

Jelena je otkrila šta je radila protekle tri godine.

“Putovala sam, bila sam svuda, bila sam u Americi, u Dubaiju i usput se lečila. Povreda je sad sanirana, trebalo je mnogo vremena, išli smo od doktora do doktora. Mislili smo da nema leka, da neću moći da funkcionišem normalno. Nisam toliko pratila dešavanja na Turu, ali me mnogi pitaju, mnogima nedostajem, svi bi hteli da opet zaigram,” kaže i nastavlja:

“Nedostaju mi prilike da igram pred publikom, da osetim satisfakciju, adrenalin kad sam pred publikom, da radim sve što sam radila ceo život. Nije lako, treba dosta odricanja, da bi se telo dovelo u formu, da se dođe na nivo da se igra profesionalni tenis. Videćemo…”

Novaku nije bilo teško da ‘nagovori’ Jelenu da se pojavi u Beogradu.

“Jako je slatkorečiv. Šalim se. Nazvao me kad sam bila u Dubaiju. Prihvatila sam poziv, hvala mu što me pozvao, on je naš veliki šampion i nisam mogla da ga odbijem iako nisam trenirala i nisam u kondiciji da bih mogla da igram. Ipak sam se potrudila, bilo mi je jako zabavno. Igrali smo finale 2008. protiv Serene Vilijams i Mardija Fiša na Hopman kupu. Sećam se tih trenutaka, danas mi je bilo prelepo na terenu, sa Olgom, Nendaom, sa svima”.

Jankovićeva naglašava da je morala više da sluša svoje telo.

“Godinu i po dve sam se mičila, igrala pod bolovima. Uvek sam imala želju da igram, često sam radila tako, što nije bilo pametno kod takve povrede. Trebalo je više da slušam svoje telo. Sve sam prolongirala, nadala sam se da će proći, ali bilo je sve gore. Nisam mogla ni da hodam, spavam… Bilo je jako teško. Za moju psihu nije bilo lako da to podnese, da moram tako da živim. Sada se osećam dobro, srećna sam, meni je samo zdravlje potrebno, ništa drugo.”

Bitan je momenat da neko ima volju i želju da se vrati sportu. Profi sport nije lak, dosta se sati provede na terenu, ceo život posvetite tome. Ako imate volju sve je ostvarivo. Svaka čast Kim i Sereni, videćemo kako će sve ići dalje.”


Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.