May 24, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

DAČIĆ: PROBLEM JE REŠEN, SRBI DA SE PUŠTAJU! ULAZAK U GRČKU MOGUĆ samo preko grčko-bugarske granice

Oglasio se Ministar spoljnih Srbije ~ Ivica Dačić povodom ne poštovanja dogovora između dveju zemalja, povodom naših građana koji su juče zaroboljeni čekali ceo dan na granici sa GRČKOM a potom i vraćeni !

Tek je večeras objavljeno posle 22 h, na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grčke da je granica između Bugarske i Grčke otvorena za državljane Srbije, dok je granica između Severne Makedonije i Grčke otvorena samo za transport robe.

Ministar spoljnih Srbije ~ Ivica Dačić je potvrdio da je na sajtu grčkog ministarstva objavljeno da se i građani Srbije nalaze na listi zemalja koje mogu slobodno da uđu u Grčku i to samo na grčko-bugarskoj granici, za sada.

“Nastavićemo dalje razgovore za otvaranje granica sa Severnom Makedonijom i razgovore vezano za avio-saobraćaj. Ono što je u ovom trenutku najvažnije, to je da je ova odluka zvanična, a građani Srbije imaju tretman kao i svi ostali članovi Evropske unije, odnosno šengenskog sporazuma”, rekao je Dačić za Radio Beograd.

-“Problem je rešen i sada nije samo usmena naredba da se puštaju građani Srbije, već je ona i zvanična sa grčke strane”, naveo je DAČIĆ.

Turisti i turističke agencije su zvaničnu odluku čekali ceo dan. Dokument nosi datum 15.jun i na njemu piše da je “update”, dakle, dodat informaciji koja je juče objavljena, a to je da je zvanično dozvoljen ulazak srpskim turistima u Grčku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.