June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ŠOK! BIVŠA PEVAČICA ROMANA PANIĆ, UHAPŠENA I OSUĐENA U AUSTRALIJI sa dečkom; SVI detalji dostupni

ROMANA PANIĆ, rođena 9. Aprila 1975. godine u BANJA LUCI, bila je popularna pevačica, a onda je odjednom nestala sa scene. Izdala je 5 albuma i imala brojne hitove – SamoodbranaČek bez pokrića, Kad mi gore obraziNikad i zauvijek, Još te koštam

Takođe bila je dugo verena sa biznismenom Fotosom Pitađisom, ali je i to propalo. Romanu je u 44. godini zaprosio biznismen iz Srbije FILIP M. koji poslednjih godina živi u Italiji, a ona je sve to nedavano i potvrdila.

Poznata pevačica je u emotivnoj vezi sa Filipom već nekoliko godina i zajedno su živeli u Italiji. Odlučili su se da im nova baza, tokom pandemije od virusa korona, bude daleka i nepoznata Australija, u koju su otišli marta meseca.

Pevačica Romana (45) i agent za prodaju nekretnina, njen dečko / verenik ~  Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila 2020. postavljali uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu u Australiji, prenosi tamošnji portal „9njuz“.

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

Kako je rekao Pol Smit, sudija Okružnog suda u Brizbejnu, ceo postupak je bio veoma sofisticirano osmišljen i sistem omogućio da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice.

Romana i Mrkajić, koji su u Australiji boravili kao turisti, “zapali su probleme sa novcem” pre nego što su smislili plan kako da “napune svoje novčanike”, izjavio je Smit.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Filip M. najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje.

Po saznanjima nekih medija, Romana i Filip su duže od mesec dana u pritvoru, gde su čekali podizanje optužnice i presudu. Presuda je stigla ovih dana.

Mrkajić je priznao krivicu po 18 tačaka optužnice, dok je Romana po 16, a osim što će morati da vrate novac, oni će morati i da idu u zatvor – Filip Mrkajić 14. meseci, Romana 12. meseci, odnosno biće pušteni uslovno posle tri meseca.

Oni su na presude podneli žalbe, ali su odbijene. Po izlasku iz zatvora sledi im deportacija u Evropu i zabrana ulaska u Australiju.

Deo javnosti koja je slušala njene pesme od 2000 god. ljubavne balade, je u šoku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.