June 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

STUDENTSKI DOMOVI SU ŽARIŠTA! DONETE NOVE MERE I PREDVIĐENE KAZNE

ZARAZA COVID19 VIRUSOM BUKTI I DALJE. Vlada Srbije donosi nove mere i kazne POSTEPENO u cilju sprečavanja daljeg razbuktavanja zaraze.

Od sutra, 30. juna, na teritoriji grada Beograda obavezno je nošenje maski u gradskom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, navodi se u saopštenju Vlade.

Tačnije nove mere su da: na području grada Beogada od sutra 30.06.2020., od šest sati ujutru, biće obavezno nošenje maski, ne samo u prevozu, već u svim zatvorenim prostorima napr ~ poštama, bankama, kafićima, klubovima i tržnim centrima … kao i fizička distanca od najmanje jednog metra.

To je potvrdio danas, gostujući u Beogradskoj hronici, gradonačelnik Beograda ~ Zoran Radojičić te je najavio da će od sutra biti kontrolisano da li putnici u vozilima javnog prevoza nose maske, a prvi korak u slučaju da neko ne bude imao masku je da neće moći da uđe u prevoz.

Razmatraju se i novčane kazne za one koji ne budu imali masku u vozilima GSP.

Tu su GSP kontrolori, inspekcije zdravstvene, sanitarne, do komunalne milicije, rekao je Radojičić.

MERE SU NEOPHODNE JER JE PRIMETAN RAPIDAN SKOK BROJA ZARAŽENIH U BEOGRADU I U DRUGIM DELOVIMA SRBIJE.

KAKO NAVODE NADLEŽNI ČAK četvrtina zaraženih je iz studentskih domova !

Direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd ~ MARIJA OBRADOVIĆ, izjavila je da je za sada 210 studenata pozitivno na koronavirus.

Navela je i da se čeka rezultat još 50 studenata koji su testirani tokom vikenda.

“Svaki dan se javlja sve više studenata sa respiratornim tegobama”, rekla je Obradović za RTS.

Ona je navela da u Beogradu studira oko 120.000 mladih, da je više od polovine iz unutrašnjosti, a oko 50.000 iz Beograda.

“Kolektivni smeštaji su gusto naseljene sredine, a studenti se više druže, skloniji su zarazi, mnogi pokušavaju da bolest preleže na nogama i više ih je sa ozbiljnijim tegobama”, rekla je Obradović.

Ona je dodala da se studentskoj Poliklinici dnevno javi od 100 do 150 studenata na pregled, a da ima i oko 50 poziva u vezi sa respiratornom infekcijom.

Podsetimo se u poslednjih 24 sata od posledica kovida 19 umrlo je još četvoro ljudi, a zaraženo još 242 slučaja.

V.d. direktora Instituta za javno zdravlje ~ Verica Jovanović nas uverava da Srbija ima dovoljno PCR testova na korona virus, ali i zaštitne opreme u zdravstvenim ustanovama te da je :

„Važno je da se obavi testiranje tj. osobe sa kliničkim znacima i simptomima treba da se testiraju. Ne treba sebe dovoditi u rizik, pomešaćete se sa onima koji imaju simptome“, izjavila je Jovanović za emisiju „Oko“ Radio-televizije Srbije.

„Kovid će biti sa nama, mere će biti uvedene tamo gde to zahteva epidemiološka situacija, pratimo je. U ovom trentuku pratimo žarišta“, zaključula je Jovanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.