May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

OVO MORATE ZNATI O KORONA VIRUSU, ISTINE I ZABLUDE, DR ODGOVARAJU

Tačno je da je covid 19 relativno nov virus i još uvek nepoznanica za struku tj. za većinu. Istina je i da mediji plasiraju poluistine, glasine i oprečne informacije što dodatno dovodi do konfuzije i zbunjuje ionako prestrašenu populaciju koja ne zna kako da postupa. Da ne bi došlo do toga svega, kreirali smo listu najčešćih pitanja i odgovore od stručnjaka, koje će sve zanimati tokom ove situacije.

NOŠENJE MASKE ME NE ŠTITI OD INFEKCIJE ?? NEĆU DA JE NOSIM

Direktor SZO ~ Tedros Adanom Gebrejesus je juče izjavio da nošenje maske nekada može da spase život. Nemački virusolog i direktor Instituta za virologiju i istraživanje HIV-a pri Univerziteta u Bonu, profesor Hendrik Štrek je potvrdio da su maske efikasne jer mogu da umanje rizik od infekcije SARS-CoV2, kako su pokazala pojedina istraživanja.

– Ali ako se maska koristi nepravilno, ako je nose nekoliko nedelja, ako se ne pere, neprestano se dodiruje, onda je takva maska pogodna za bakterije i viruse – rekao je Štrek i upozorio da to može da izazve i druge bolesti.

U Srbiji je u svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru.

KOMARCI SU PRENOSIOCI VIRUSA KORONE ?

Koliko je poznato ne, niti bi tako nešto neko očekivao. Prvo zato što je faza takozvane viremije, tj  boravka virusa u krvi relativno kratka, i drugo zato što virusi generalno najbolje prenose one bolesti čiji uzročnici se ili umnožavaju ili imaju neki mehanizam da dugo opstaju, u samom komarcu i da nekako stižu u njegov pribor kojim ujedaju. To nije pasivan proces, komarac nije mehanički vektor – obajšnjava naš imunolog dr Srđa Janković.

KOJI SI GLAVNI, ODLUČUJUĆI FAKTORI ZA INFEKCIJU ?

Nemački virusolog, profesor Hendrik Štrek je pričao i o glavnim faktorima zaraze. Štrek je rekao da postoje dva faktora koji su karakteristični za respiratorne viruse ili za viruse korona, koji doprinose infekciji – blizina i vreme.

– Ako se nalazite pored zaražene osobe i provodite s njom mnogo vremena, najverovatnije će doći do infekcije – naglasio je Štrek i dodao da se rizik od infekcije dodatno povećava u zatvorenim prostorijama, jer odsustvo vetra i sunca znači da kapljice virusa mogu lakše da opstanu u vazduhu.

TOPLOTA ĆE UBITI VIRUS I USPORITI ŠIRENJE ZARAZE ??

NE, iako se očekivalo da će tako biti, nažalost VIRUS KORONE JE OTPORAN I NA SUNČEVO ZRAČENJE I VISOKE TEMPERATURE. U prilog tome govore i same brojke Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koja je juče saopštila da je 60 odsto, od 10 miliona obolelih širom sveta, registrovano u junu, što, upozorila je, pokazuje da se epidemija pogoršava, a ne da slabi. Virus ne slabi !

Direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus rekao je da se dnevno zabeleži i do 160 hiljada slučajeva i pozvao sve države da sveobuhvatno pristupe borbi protiv virusa.

VIRUS KORONA JE VEŠTAČKA TVOREVINA, KREIRAN U LABORATORIJI ?

DA, francuski naučnik Lik Montanje, koji je 2008. dobio Nobelovu nagradu za istraživanje virusa HIV, rekao je kako je siguran da je korona virus nastao veštačkim putem. Rađena su istraživanja.

„Bolest kovid-19 stvorena je u laboratoriji u Vuhanu, koja se specijalizovala za istraživanje korona virusa još od prošle decenije. Naučnici su verovatno u njega ubacili RNA iz HIV u potrazi za vakcinom protiv tog virusa pa je došlo do manipulacije. “

DOŠLI SMO DO ZAKLJUČKA DA SE SA KORONA VIRUSOM MANIPULISALO, VIDI SE DA JE NEKO DODAO SEKVENCE HIV VIRUSA NA NJEGA. VIRUS NIJE PRIRODAN, OVO JE PROFESIONALNO ODRAĐEN POSAO OD STRANE MIKRO-BIOLOGA I TO VRLO DETALJNO.”

ZNAČI U VIRUSU KORONE – COVID19 IMA PRISUSTVO HIV VIRUSA ?? ZATO JE TAKO OTPORAN I FATALAN ??

Da, iako se ovaj podatak krije i mediji ne objavljuju izjave i istraživanja ovog tipa, još u maju 2020. godine, poznati naučnik ~ Luc Montegnier, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu, pronalazač virusa HIV otkrio je za Francuske medije da sekvence virusa COVID 19 sadrže kodove HIV virusa. ZA DETALJE OBAVEZNO POGLEDAJTE VIDEO SNIMAK

COVID 19 IZAZIVA I ZAPALJENJE TESTISA ??

 Zapaljenje testisa je komplikacija mnogih virusnih infekcija. Na primer, poznato je da virus zauški to izaziva, pa je ranije pre MMR vakcine bilo mnogo slučajeva godišnje kada su dečaci, nažalsot imali komplikacije i ponekad ostajali sterilni. Covid-19 daleko ređe izaziva takvu komplikaciju nego virus zauzški. Koliko često se to dešava zavisi od podataka, ali to jeste nešto što je moguće. Međutim, ovako kako je izrečeno, ako bismo shvatili doslovno da se dešava svakome ko se zarazi, ne bi stajalo jer se radi o nečemu što se dešava malom procentu ljudi – izjavo je imunolog dr Srđa Janković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.