May 24, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Dramatično u Vojvodini, “BOMBA U BEOGRADU”; KORONA BUKTI, moguće uvođenje policijskog časa!

Epidemiološka situacija u BEOGRADU, Vojvodini je zabrinjavajuća i sa trendom rasta / pogoršavanja. Isto nas upozoravaju svi članovi kriznog štaba, a danas je stiglo upozorenje i iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Nema više pooštravanje mera, sledeće je preostalo samo UVOĐENJE VANREDNOG STANJA.

Osim BEOGRADA KOJI JE “BOMBA”, ALARMANTNO JE I U DRUGIM GRADOVIMA. Zaraza se proširila i bukti i u VOJVODINI.

Osim Novog Sada, žarišta su i drugi gradovi u Vojvodini. Najdramatičnije je u Sremskoj Mitrovici, gde je mnogo novozaraženih, a bolnički kapaciteti su na izmaku u Vrbasu i Pančevu.

U Loznici je proglašena vanredna sitaucija, a u Kolubarskom okrugu je takođe zabeležen rast novozaraženih.

Redovi za PCR testiranje ispred TORLAKA, danas su bili nepregledni. Stoga moraće i privatne klinike da rade PCR testove u Srbiji.

“U ovom trenutku sedam privatnih laboratorija je podnelo zahtev da radi PCR testiranja (na korona virus, prim. aut.) i njima će u toku današnjeg dana biti dostavljen set kriterijuma”, rekla je 15. jula za Radio Slobodna Evropa (RSE) dr Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba i zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”.

„Ko bude ispunjavao te kriterijume, dobiće dozvolu za testiranje”, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da će privatne laboratorije svakako moći da rade serološka testiranja (brze testove iz krvi) jer su za tu vrstu testiranja “manji zahtevi”.

O alarmantnom stanju i razbuktvanju zaraze govorio je tokom današnjeg gostovanja i dr epidemiolog KON koji je naglaso:

– Mere o nošenju maski i na otvorenom, mogu da počnu da se primenjuju odmah, a ne da se čeka petak. Trebalo bi već sada da očekujemo rezultate. Beograd je u ovom trenutku dominantna potencijalna bomba.

On je u emisiji Fokus na televiziji B92 kazao da moramo da shvatimo da je duga borba pred nama.

“Opet je u jednom trenutku kada se skinulo vanredno stanje došlo je do shvatanja da je sve završeno, to je jedna velika greška koja će ostati istorijski zabeležena”, zaključio je Kon.

“Kada nosi jedan masku, a onaj ko je zaražen ne, ja sam zaštićen samo 30 odsto. Ako ja ne nosim, a zarazan nosi, ja sam zaštićen 95 odsto, a ako svi nosimo onda smo zaštićeni 99 odsto. Mi sada imamo toliko zastupljen virus mi možemo da pomislimo da je svako bio u kontaktu. On bi trebalo da bude u samoizolaciji. Ako ćemo svi da budemo u samoizolaciji, onda je bolje da uvedemo policijski čas”, zaključio je on.

Sa tim se složila i ANA BRNABIĆ, premijerka SRBIJE / Predsednica Vlade Srbije te je izjavila danas da je situacija sa širenjem korona virusa u Srbiji izuzetno teška i kompleksna i da nije potpuno odustala od uvođenja policijskog časa, ali da sa takvom odlukom mora da se složi ceo Krizni štab.

– Izabrali smo da se borimo na jedan drugačiji način, a sigurno je najefektivnija borba kada se uvede vanredno stanje i zabrana kretanja i tako fizički onemoguće kontakti između ljudi što posle 14 dana daje bolju situaciju, manje zaraženih, a samim tim i u bolnicama manje ljudi“ – rekla je Brnabić u emisiji „Pravi ugao“ RTV Vojvodine.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 8.393 osoba, 351 je bio pozitivan, a preminulo je 11 osoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.