June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ZAVRŠNE REČI D. ŠARIĆA I OPTUŽENIH, TUŽILAC INSISTIRA NA 12 GOD. ZATVORA zbog PRANJA para!

Nastavak suđenja i završne reči DARKA ŠARIĆA, po optužnici da je “OPRAO” tj. “ubacio u legalne tokove” više od 22 MILIONA od prodaje droge, nastavilo se danas, posle skoro godinu dana odlaganja, tačnije od prošlog septembra.

U završnoj reči na suđenju, koja su održane i u utorak pored ŠARIĆA, danas su dali i ostali optuženi.

DARKO ŠARIĆ IZ MLAĐIH DANA

Pred Specijalnim sudom u Beogradu još jednom je ponovio da nije kriv i tražio od suda da ga oslobodi svih optužbi !

“Obično se kaže ne pitajte za stečeni prvi million, a ja kažem pitajte me za prvih 27 miliona evra koje sam dobio od Vaca prodajom ‘Štampe'” rekao je Šarić i dodao da su od tih para krenule isplate.

Šarić je u drugom postupku zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina, u decembru 2018. godine osuđen na 15 godina zatvora i sada se čeka odluka Apelacionog suda po žalbama u tom slučaju.

U ovom predmetu – slučaju Šarić i ostali se terete da su “oprali” oko 22 miliona evra, navodno zarađenih prodajom kokaina, a svi optuženi su to negirali!

DARKO ŠARIĆ SA “NOVIM LICEM” prilikom hapšenja i dolaska u Srbiju, iz 2014. god.
( SLIKA DESNO )

Tužilaštvo je istaklo da je dokazalo da su optuženi oprali više od 22 miliona evra, tako što su novac ulagali u legalne poslove te traže MAKSIMALNU KAZNU OD 12 GODINA ZATVORA, za šta je zaprećena kazna za krivično delo pranje para.

Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike prebacivan je u Srbiju preko ofšor kompanija i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka. Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta.

Novac je, između ostalog, ulagan i u novosadski hotel “Putnik”, “Mitrosrem” iz Sremske Mitrovice, “Palić” iz Subotice, brojne nekretnine na Zlatiboru. Optuženi se, međutim, brane da su investirali u preduzeća i zemljišta, ali i da je reč o legalno zarađenom novcu.

Pored Šarića, u ovom slučaju optuženi su Nebojša Jestrović, Andrija Krlović, Predrag Milosavljević, Radovan Štrbac, Zoran Ćopić, Marinka Vučetić, Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Boban Stojiljković, Bojan Stanojković, Erdin Aguš, Goran Vučković, Nebojša Spasić, Nemanja Krstajić, Goran Bogdanović i Marko Dabović.

Podsetimo se, odbegli navodno narko-bos ~ Darko Šarić uhapšen je u zajedničkoj akciji kojom su rukovodili ministri pravde Srbije i Crne Gore, 18.03.2014. i od tada mu se sudi u Specijalnom sudu.

U nastavku suđenja završnu reč će izneti advokati optuženih, a potom i drugi optuženi. Na kraju će sud zakazati izricanje prvostepene presude u ovom postpuku, što ćemo pomno pratiti .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.