June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

PROJEKTI VELIKA TURSKA I V. ALBANIJA ! TAČI: 25. jul je dan ujedinjenja Kosova!

Nije nikakva tajna da su strategije zacrtane kao i nove granice na mapi još pre više od 100 godina … tačnije projekat Velike Albanije (albanski: Shqipëria e Madhe)  vuče svoje korene iz devetnaestog veka sa ciljem ujedinjenja svih Albanaca u jednu državu. Reč je o kreiranju novog poretka i nove VELIKE države koju bi činile sadašnje zemlje i teritorije: ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA SA KOSOVOM, CRNA GORA, GRČKA za sada.

Neki teoretičari navode da zagovornici „velike PRIRODNE Albanije” svoj trenutak će dočekati onog momenta kad ovaj region bude ušao u Evropsku uniju. Nije ni tajna da se samo čeka taj poslednji korak da se plan realizuje.

U prilog svemu navedenom ide i obeležavanje godišnjice UJEDINJENJA KOSOVA – današnji dan 25.07.2020.

Predsednik Kosova Hašim Tači napisao je na Fejsbuku da je intervencijom Specijalne jedinice kosovske policije ROSU pre devet godina na severu Kosova obezbeđeno teritorijalno ujedinjenje Kosova. On je uz post objavio i snimak svoje iznenadne posete jezeru Gazivode iz 2018. godine.

“25. jul je dan ujedinjenja Kosova”, napisao je Tači u postu uz koji je objavio i snimak svoje posete jezeru Gazivode.

Akcija Specijalne jedinice Kosovske policije na severu pre devet godina konačno je obezbedila teritorijalno ujedinjenje Republike Kosovo. Heroj Kosova, Enver Zumberi, personifikuje našu žrtvu i napore za očuvanje teritorijalnog integriteta naše države” naveo je on, podsetivši da je tada poginuo taj pripadnik specijalne policije.

Podsetimo se i da su Beograd i Priština 2011. godine postigli sporazum o integrisanim prelazima. 

Sa druge strane sprovodi se i projekat VELIKE TURSKE, a za tu politiku treba tražiti SIMBOLIKU u pretvaranju do jučerašnjeg MUZEJA, CRKVE ~ AJA SOFIJE U DŽAMIJU.

Za “Dojče vele” Zojfert iz berlinskog Centra za primijenjene turske studije izjavljuje da nije slučajno što je Turska istog 24. jula – na dan prve islamske molitve u Aji Sofiji, koja je nedavno spodvedena pod džamiju – isplanirala i prolazak svog broda blizu grčkog ostrva i godišnjicu ugovora iz 1923. kada je definisana granica između Turske i Grčke.

Zojfert dalje navodi da :

“Politika gospodina Erdogana ima za cilj stvaranje Velike Turske. Radi se o Turskoj koja se ne orijentiše ka Zapadu, kao Turska Kemala Ataturka, već o Turskoj koju prožimaju istorija i imperijalna veličina Osmanskog carstva.”

Erdoganov moto je da Turska postane najjača sila u regionu u vakuumu koji nastaje povlačenjem SAD i zbog slabosti EU, te da Turska zastupa interese sunitskih muslimana na Bliskom istoku. Praktične posledice te politike su naoružavanje turske vojske i militarizacija spoljne politike u Istočnom Sredozemlju. Ta politika ima i velike simboličke dimenzije poput pretvaranja Aja Sofije u džamiju – dodao je on, preneo je DW ( Dojče vele).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.