June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

U FOKUSU IZBORI U CRNOJ GORI; MILO OPET POBEĐUJE 30. AVGUSTA 2020. ?!

Još 20. Juna 2020. god. predsednik Crne Gore ~ Milo Đukanović doneo je odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore, kao i odluku o raspisivanju izbora za odbornike i to u Skupštini opštine Andrijevica, Skupštini opštine Budva, Skupštini opštine Gusinje i Skupštini opštine Kotor.

Izbori za poslanike i odbornike održaće se 30. avgusta 2020. godine.

Povodom tih izbora rađena su istraživanja kako se kotira MILOV DPS i da li će odneti pobedu i na ovim izborima.

Brojni neredi, protesti, višemesečne litije, sporni zakon o VEROISPOVESTI, zaoštravanje odnosa sa SPC, Srbijom i preostalim Srbima u CRNOJ GORI, hapšenje lidera opozicije …itd. PO POSLEDNJIM MERENJIMA NEĆE UGROZITI MILOVU POZICIJU. Čak šta više po urađenim istraživanjima DPS je već mesecima stabilno na 40-ak odsto. Svoju poziciju MILO je utvrdio tokom dugogodišnje vladavine od 30 godina, te je Đukanović sada lider koji je najduže na vlasti, duže nego Putin u Rusiji i Erdogan u Turskoj zajedno.

Da se izbori održavaju u nedelju u koaliciji sa Liberalnom partijom osvojio bi oko 41,2 odsto glasova!

Istraživanje je radila i agencija “HOUSE OF WIN”, a Predrag Spasojević direktor te agencije,  za medije o izborima i o DPS-u je izjavio :

U koaliciji sa LP ~ Andrije Popovića daju dobru sinergiju i tako prelaze 41 odsto. Dosta toga zavisiće i od kampanje koja će biti prilično neobična budući da su zabranjena okupljanja i da je u Crnoj Gori stanje sa koronom eksaliralo – objašnjava Spasojević.

Od ujedinjenja opozicije za sada nema ništa jer dve najjače partije nisu postigle dogovor. Reč je o Demokratama i Demokratskom frontu.
Potencijalna koalicija bi mogla biti kada su u pitanju ~ Demokratski front i Prava CG, koje bi na izborima da se održavaju u nedelju osvojila 15,8 odsto glasova. Nju vode prekaljeni opozicionari Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević.

– “Treba naglasiti da je reč o potencijalnoj koaliciji i da se pregovori još vode. Ova koalicija uspela je litijama da animira prosrpske birače i poslednjih meseci beleže rast od nekoliko procenata” – navodi Spasojević.

Od stranaka manjina u parlament će ući Bošnjaka stranka, Hrvati koji će imati jedan mandat i albanske partije.

Kada bi se sve opozicione stranke – koalicije ujedinile u jednu kolonu, izuzev SDP koji je jasno orijentisan da Crna Gora ima svoju pravoslavnu crkvu, imali bi iznad 40 odsto glasova, što bi verovatno dovelo do KRAHA DPS ! Ali kako se navodi male su šanse za ujedinjenje opozicije u jedan blok – kolonu.

Te jedino ostaje da IZLAZNOST NA IZBORE MOŽE DA UGROZI MILOVU POZICIJU I DPS. IZLAZNOST JE BILA PRETHODNIH GODINA VELIKA I DO 80 %, 2016. godine je bila 73 odsto … te niko ne veruje da će smanjena izlaznost, iako je nedoumica kakva će biti ove godine, uticati bitno na izbore 2020. tj. da bi ugrozio legitimitet izbora.

– Već ovog meseca u odnosu na prethodni imamo u istraživanju pad izlaznosti između dva i tri odsto. Građani su uplašeni. S obzirom na to da je izlaznost u Crnoj Gori tradicionalno visoka, pa ne verujem da može toliko da padne da bi se ugrozio legitimitet izbora – zaključio je isto i Spasojević.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.