October 19, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Ozloglašeni multimilijarder Džordž Soroš proslavio 90 rođendan, u kako kaže, “najgoroj krizi u njegovom životu nakon Drugog svetskog rata”!!

Vladar iz senke, multimilijarder za koga se ne može tačno proceniti koliko je “težak”, sigurno je jedan od najmoćnijih na planeti. Lider svetske tajne VLADE ~ DŽORŽ SOROŠ, rođen 12. Avgusta 1930. u Budimpešti, poreklom iz jevrejske porodice, za svoj 90 rođendan preneo je viđenje trenutne situacije i komentar na dešavanja. U svom obraćanju oštro kritikuje TRAMPA.

Istog dana pristižu i “čestitke”.

– “SREĆAN ROĐENDAN DŽORDŽ”, poželeo je ironično Bill O’Reilly poznati američki voditelj koji u svojoj emisiji otvoreno tvrdi da je DŽORDŽ SOROŠ odgovoran za američki ponor, da do sada u karijeri NIKADA NIJE VIDEO NIKOGA KO JE VIŠE ŠTETE NANEO AMERIČKOM PRAVOSUDNOM SISTEMU I DRŽAVI VIŠE OD SOROŠA, VIŠE od ISISA I BIN LADENA …

-“Podržao je najgore ološe, sve na štetu USA. Po mom mišljenju, DŽORŽ SOROŠ je naneo štete AMERICI više nego bilo koje drugo stvorenje na planeti” – zaključio je Billi uživo u svojoj emisiji.

Navodi tačno u cifru koga je sve podržao do sada, a ukupno $32 BILIONA je dao – poklonio od 1984 godine sumnjivim organizacijama.

U isto vreme oglašava se i sam DŽORDŽ SOROŠ koji kaže da proslavlja svoj rođendan u najvećoj krizi ikada.

Mi smo u krizi, najgoroj krizi u mom životu nakon Drugog svetskog rata. Opisao bih je kao revolucionarni trenutak kad je raspon mogućnosti puno veći nego u normalnim vremenima. Ono što je nepojmljivo u normalno vreme postaje ne samo normalno, nego se stvarno događa. Ljudi su dezorijentisani i prestrašeni. Rade stvari koje su loše za njih i loše za svet – naveo je Soroš.

On smatra da je Evropa jako ranjiva, puno više od SAD. SAD su jedna od najdugovečnijih demokratija u istoriji. Ali, čak i u SAD, prevarant poput Donalda Trampa može biti izabrani predsednik i podrivati demokratiju iznutra.

– Ali u SAD-u imate dugu tradiciju provera, ravnoteže i uspostavljenih pravila. A iznad svega imate Ustav. Tako da sam uveren da će se pokazati da je Tramp prelazni fenomen koji će, nadam se, otići u novembru. Ali on je i dalje jako opasan, bori se za vlastiti život i učiniće sve kako bi ostao na vlasti, jer je povredio Ustav na puno različitih načina, a ako izgubi na predsedničkim izborima, smatraće se odgovornim. Ali Evropska unija je puno ranjivija, jer je nekompletna unija. I ima puno neprijatelja, unutrašnjih i spoljnih – ocenio je Soroš.

Povodom odluke EU da odobri fond od 750 milijardi evra za oporavak kaže da je EU napravila vrlo važan pozitivan korak prema svom obavezivanju da pozajme novac s tržišta u puno većoj količini nego ikada pre.

Ali, kako je dodao, nakon toga je nekoliko zemalja, takozvana “Štedljiva petorka” – Holandija, Austrija, Švedska, Danska i Finska – uspelo smanjiti efekat postignutog sporazuma.

– Tragedija je u tome što su te zemlje u osnovi proevropske, ali su vrlo sebične. I jako su štedljive. I prvo su dovele do sporazuma koji će se pokazati neodgovarajućim. Smanjenje planova za klimatske promene i politiku odbrane posebno je razočaravajuće. Drugo, žele biti sigurni da se novac pravilno troši. To stvara probleme južnim zemljama koje su najjače pogođene virusom – zaključio je Soroš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.