May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ŠTA SE DEŠAVA SA BELORUSIJOM ?? LUKAŠENKO PROMENIO “PLOČU”, JAČA POLJSKI LOBI

Da su namere da se svim sredstvima SRUŠI VLADAR BELORUSIJE i ponovo IZBRANI PREDSEDNIK 9. Avgusta 2020. god. ~ ALEKSANDAR LUKAŠENKO, sve je očiglednije, napadnije i jasnije.

Neverovatnih 50 miliona zlota ili oko 13,5 miliona dolara POLJSKA će izdvojiti za podršku nezavisnim medijima i nevladinim organizacijama u Belorusiji, izjavio je danas portparol poljske vlade Mihal Dvorčik.

– Poljska je već dugi niz godina lider kada je u pitanju podrška nezavisnim zajednicama u Belorusiji. U te svrhe izdvojili smo značajna sredstva – rekao je Dvorčik dodajući da je prošle godine taj iznos iznosio oko 150 miliona zlota (više od 40 miliona dolara).

– Uzimajući u obzir vanrednu situaciju, premijer je odlučio da izdvoji dodatnih 50 miliona zlota za podršku medijima, za podršku nevladinim organizacijama, kao i za podršku represiranih – dodao je on.

Pod tim i drugim stranim pritiscima, uplivima stranih faktora, ucenama, NATO okupacijom, protestima koji se održavaju od izbora 09.08.2020. jer građani nezadovoljni organizacijom i rezultatima glasanja izašli su na ulice, a opozicija ne priznaje izborni rezultat od 80,08 odsto osvojenih glasova… aktuelni predsednik Belorusije ~ Aleksandar Lukašenko danas je saopštio da bi ipak novi izbori u zemlji mogli biti održani nakon usvajanja novog Ustava.

– Moramo usvojiti novi Ustav, to je ono što ste želeli, pa čak ni alternativci nisu bili protiv toga. On mora biti usvojen na referendumu, jer smo i prethodni ustav usvojili na referendumu, i prema novom Ustavu, ako želite, održati izbore – parlamentarne, predsedničke i lokalne – objasnio je Lukašenko tokom razgovora sa radnicima fabrike za proizvodnju traktora.

S obzirom na korišćenje vodenih topova, suzavaca, šok-bombi i gumenih metaka, na primenu sile posebnih snaga bezbednosti za razbijanje demonstracija, da je privedeno više od 6 HILJADA LJUDI tokom tih protesta, a povređeno na stotine, ovo je potpuno nov ton i smekšavanje stavova predsednika LUKAŠENKA, što se jedino dovodi u vezu da je popustio pod navedenim pristiscima sa svih strana.

Takođe on je izrazio spremnost da odustane od nekih ovlašćenja, ali kako je rekao, “ne pod pritiskom i ne preko ulice”.

PRATIĆEMO DALJA DEŠAVANJA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.