June 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Lukašenko: OTKAZI ZA PROTESTANTE ! ; Tihanovskaja : “Lukašenko ĆE MORATI DA ODE” !

Skoro dve sedmice traje agonija, bura, protesti … protiv rezultata predsedničkih izbora koji su se održali 9. avgusta, a za koje tvrde da su namešteni kako bi Lukašenko bio ponovno izabran u BELORUSIJI. Strasti se i dalje ne stišavaju, a strane se opasno zaoštravaju i predstavljaju pravu pretnju.

Povodom aktuelnih događaja, glavna opoziciona liderka ~ TIHANOVSKAJA, iz izgnanstva je u intervjuu za Rojters rekla da je imala puno poziva svetskih lidera uključujući zvaničnike Britanije i Nemačke te da je ona od njih tražila samo podršku beloruskoj javnosti i poštovanje suvereniteta zemlje.

-“Građani Belorusije neće dozvoliti predsedniku Lukašenku da im preti kao ranije i on će morati da ode pre ili kasnije”, poručila je Svetlana Tihanovskaja.

“Beloruski građani su se promenili ove godine. Oni neće moći da prihvate Lukašenka kao novog predsednika i neće mu dozvoliti da ih tretira kao ranije. Sigurna sam da će pre ili kasnije morati da ode”, rekla je Tihanovskaja u intervjuu za Rojters.

Za BBC je liderka opozicije rekla da ako protesti sada utihnu, oni će postati “robovi”. Tihanovskaja je za BBC dodala da su Belorusi glasali za nju, ne kao buduću predsednicu “već kao simbol promena”.

Ona je navela da oseća obavezu da podrži demonstrante, ali da se neće kandidovati na eventualnim novim predsedničkim izborima.

Na sve to i tu podršku demonstrantima iz izgnanstva što pruža Tihanovskaja, Beloruski predsednik ~ Aleksandar Lukašenko, rekao je danas da će zatvoriti fabrike čiji su radnici protestovali, prenela je RIA .

„Ako fabrika ne radi, stavimo onda od ponedeljka katanac na bravu, zaustavimo je“, citirala je ruska agencija reči Lukašenka koje je izgovorio u Grodnome, blizu granice s Poljskom.

„Ljudi će se smiriti, a mi ćemo odlučiti koga ćemo dalje pozvati da radi“ – zaključio je Lukašenko.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.