June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ŠTA SE SPREMA BELORUSIJI ?? LUKAŠENKO, TOKOM PROTESTA, IZAŠAO sa PANCIROM I PUŠKOM !!

Situacija je izmakla KONTROLI u BELORUSIJI ! Nato trupe su „pred vratima“, a danas je održan najmasovniji protest u toj zemlji sa oko 250.000 okupljenih ljudi koji su izašli na ulice Minska zahtevajući ostavku vladara BELORUSIJE – LUKAŠENKU .

Okupljeni su nosili crveno-bele zastave Belorusije, skandirali „Odlazi“, „Živela Belorusija“ i pozivli na nove izbore.

Informacija, koju su neki mediji preneli da je LUKAŠENKO evakuisan nije tačna.

Pojavio se tokom protesta i snimljen je kako izlazi iz letelice / helikoptera dok nosi PANCIR I PUŠKU KALAŠNJIKOV U RUCI. Okružuju ga tj. u njegovoj pratnji su brojni pripadnici vojske.

„Lukašenko je pre sat vremena stigao na lice mesta, u palatu Nezavisnosti“, navodi se u saopštenju koje je služba beloruskog lidera objavila na telegram-kanalu.

Lukašenko je ranije objavio da će rasporediti vojsku po zemlji kako bi zadržao vlast pa makar se i sam morao boriti do smrti.

https://video.img.ria.ru/Out/FlvHi/20200823/2020_08_23_LUKRIA16x9_iotzbeew.1kb.mp4

BELORUSIJA NIJE „NOVA UKRAJINA“

Visoki komesar EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj izjavio je da Evropska unija ne želi da Belorusija postane „nova Ukrajina“

– Slučaj Belorusije ne može se porediti sa Ukrajinom. Belorusi traže građanske slobode i prava. Na protestima nema evropskih zastava. A ni EU nema nameru da pretvori Belorusiju u drugu Ukrajinu – rekao je Borelj u intervjuu za španski „Pais“.

Prema njegovim rečima, problem Belorusa nije izbor između Rusije i Evrope, već osvajanje slobode i demokratije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.