May 24, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ZA POZNATIM TV LICEM IZDATA JE POTERNICA I NALOG ZA PRIVOĐENJE! SAOPŠTENJE TUŽILAŠTVA

Poznato TV LICE, novinarka i voditeljka emisije “Život priča” nije se odazivala na pozive tužilaštva u više navrata, koje je pokušalo da stupi u kontakt sa njom, kako se navodi u saopštenju, pa je isto pokrenulo potragu, izdalo nalog za privođenje i podiglo POTERNICU ZA TATJANOM VOJTEHOVSKOM. TV LICE TVRDI DA NIJE NI ZNALA ZA POSTUPAK, PA NI ZA POTERNICU.

Novinarka – voditeljka se bavila vrlo osetljivim temama u društvu. Naime otkrivala je mehanizam KAKO DRŽAVA ODUZIMA DECU OD MAJKI I U EKSPRESNOM ROKU IH DODELJUJE BOGATIM, MOĆNIM OČEVIMA / MUŽEVIMA KAO APSOLUTNIM STARATELJIMA.

Sporna je njena emisija “Život priča” tokom koje su otkriveni detalji sprege između sudije Lidije Alagić, istih veštaka i istog advokata suprotne strane, koji su se ponavljali u nekoliko različitih slučajeva, kod nekoliko majki koje su ostajale bez dece, od kojih je najpoznatiji slučaj oduzimanja dece Mariji Mali, od strane tadašnjeg gradonačelnika Beograda ~ Siniše Malog.

Te se TATJANA sumnjiči da je izvršila krivično delo povreda tajnosti podataka, povodom događaja od 20. oktobra 2016. godine kada je emitovana emisija “Život priča” na televiziji “Prva”, čiji je autor osumnjičena. 

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu raspisalo je danas potragu za poznatom voditeljkom Tatjanom Vojtehovskom zbog neodazivanja na saslušanje u postupku koji se protiv nje vodi i izdalo sledeće saopštenje za medije / javnost:

“Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu vodi krivični postupak protiv osumnjičene i drugih lica, zbog sumnje da je izvršeno krivično delo povreda tajnosti podataka povodom događaja od 20. 10. 2016. godine kada je emitovana emisija “Život priča” na “Prva TV”. S tim u vezi, ukazujemo da je osumnjičena Vojtehovski Tatjana upoznata sa krivičnim postupkom koji se vodi pred ovim organom. Najpre, osumnjičena je po stavljenom zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja pristupila u Policijsku stanicu Zemun, dala izjavu u formi službene beleške o obaveštenju primljenom od građana dana 24. novembra 2016.godine, te tom prilikom navela da joj je potrebno dodatno vreme da ponovo pogleda emisiju i da se iz redakcije u pisanoj formi izjasni. Uz službenu belešku policije dostavljena je pisana izjava o događaju potpisana od strane osumnjičene”, navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Tužilaštvo dalje potvrđuje da je više puta pozivalo osumnjičenu, da je u više navrata pokušalo da stupi u kontakt sa poznatom voditeljkom emisije “Život priča” ali bezuspešno. Tužilaštvo u svom saopštenju hronološki nabraja pokušaje stupanja u kontakt i pozivanja osumnjičene.

“Radi saslušanja osumnjičene u tužilaštvu poslat je poziv na adresu TV “Prva” za dan 19.novembar 2019.godine, dok je tužilaštvo dopisom TV “Prva” obavešteno da je poziv lično uručen Tatjani Vojtehovski, što proizlazi iz vraćene dostavnice koja je potpisana od tog lica. Iznova je upućen poziv preko “Prva TV” za 20.01.2020.godine, jer se osumnjičena nije odazivala. Nadalje se osumnjičena poziva putem Policijske stanice Zemun, iz čijeg izveštaja od 04.03.2020.godine proizlazi da osumnjičena nije zaposlena na “Prva” televiziji. Tužilaštvo putem policije pribavlja adresu prebivališta osumnjičene, te upućuje poziv za dan 10.07.2020.godine, u koji termin ista nije pristupila”, navodi se u saopštenju i dodaju:

“Nakon toga, upućen je poziv putem Policijske stanice Vračar za dan 03.08.2020.godine. U izveštaju policije se navodi da je sa istom obavljen telefonski razgovor preko upravnice zgrade na adresi prebivališta, te je osumnjičena ukazala da se nalazi van Beograda, da koristi odmor. Tom prilikom je opet upoznata sa zakazanim terminom i razlogom pozivanja u tužilaštvo”, zaključuju iz tužilaštva s čim su opravdali svoju odluku da se podigne POTERNICA I POKRENE POTRAGA ZA VODITELJKOM.

Shodno svemu napred navedenom i pomenutom navodi se da je tužilaštvo preduzelo sve potrebne zakonske radnje kako bi se obezbedilo prisustvo osumnjičene u predistražnom postupku, koja se NIJE ODAZIVALA te je iz tog razloga izdata naredba za privođenje osumnjičene na saslušanje, kao i da se raspiše potraga za Vojtehovskom.Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.