October 19, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

IZNENAĐENJA, SUKOBI, UCENE I POTPISIVANJE SPORAZUMA U VAŠINGTONU !

U Vašingtonu se danas nastavljaju razgovori delegacija Beograda i Prištine, koje predvode predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić i premijer privremenih kosovskih institucija ~ Avdulah Hoti, uz učešće predstavnika “Bele kuće” Ričarda Grenela i Roberta O’Brajana.

Nastavljaju se pregovori – razgovori uprkos “IZNENAĐENJIMA”, kojih je bilo od početka. Danas su zabeleženi i sukobi u PRIŠTINSKOJ DELEGACIJI kada se nekadašnji premijer ~ Ramuš Haradinaj usprotivio i zapretio Hotiju da će njegova stranka napustiti ionako krhku vladajuću koaliciju u Prištini, ako POTPIŠE SPORAZUM SA SRBIJOM, u kojem su sporne određene tačke.

Do ovog sukoba unutar vladajuće koalicije u Prištini došlo je samo nekoliko sati uoči potpisivanja sporazuma Beograda I Prištine u Vašingtonu.
Utom je i Amerika tj. SAD su zapretile sankcijama Prištini, ako ne potpiše sporazum !

Povodom sukoba Haradinaj je ranije danas rekao da ne prihvata sporazum za koji se očekuje da će danas biti potpisan u Vašingtonu, jer se, prema njegovim rečima, radi i o jezeru Gazivode, a on ne želi da Srbija ima bilo kakvog udela u, kako kaže, kosovskim resursima i na kosovskoj teritoriji.

Predsednik Srbije stigao je u Belu kuću u 17 sati po srednjeevropskom vremenu. Provere sporazuma su urađene pre sastanka i očekuje se uskoro potpisivanje istog.

Tramp bi trebalo prvo da pozdravi Avdulaha Hotija i Vučića i nakon toga će prisustvovati potpisivanju ekonomskih sporazuma.

Posle toga, održaće sa njima kratak sastanak u Ovalnoj sobi, kako je predviđeno agendom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.