June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ŠTA SE DEŠAVA? VOJSKA RS PREKIDA SVE AKTIVNOSTI; POVUČENI VOJNICI IZ BELORUSIJE ! STRAŠNI PRITISCI I UCENE IZ EU

Kako samo obavešteni preko Ministarstva odbrane i od ministra Aleksandra Vulina, DANAS JE DONETA ODLUKA NA SEDNICI VLADE RS, DA ĆE DOĆI DO PREKIDA svih vojnih vežbi sa svim partnerima I SVIH AKTIVNOSTI VOJSKE u narednih šest meseci.

Da zaprepašćenje bude veće tj. odluka, kao “GROM IZ VEDRA NEBA” dolazi samo 24 sata pre nego što je u Minsku trebalo da počnu “Vežbe slovenskog bratstva”, na kojima svake godine učestvuju vojnici Srbije, Rusije i Belorusije od 10. do 15. septembra. Naši vojnici u Belorusiji se nalaze od sredine avgusta 2020., a sada su dobili naređenje da se povlače i da vežbi NEĆE BITI.

Mediji i stručnjaci ovo ocenjuju kao grubo distanciranje od RUSIJE KOJE JE nametnuto od vodećih stranih sila, što potvrđuje i sam ministar VULIN, tokom današnje izjave za medije da se Republika Srbija nalazi pod strašnim i nezasluženim pritiskom Evropske unije !

– Pritisci koji nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni u našim odlukama ili našim postupcima, pa čak ni u realnosti, rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih i moćnih zemalja. Od nas se traži da po cenu napuštanja naše evropske budućnosti i po cenu još većih pritisaka na našu politiku, ali i naš narod na Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj napustimo planirane vojne vežbe sa Belorusijom – rekao je ministar Vulin.

Ministar je naglasio da smo Odlukom Narodne skupštine Republike Srbije vojno neutralna zemlja. Da bi sačuvali poziciju vojne neutralnosti, izbegli ili bar umanjili posledice pojačanih napada na našu zemlju, našu politiku i našu ekonomiju, Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je odluku da se u narednih šest meseci prekine sa svim vojnim vežbama i svim aktivnostima sa svim partnerima, bez razlike.

– U narednom periodu nećemo učestvovati u bilo kakvim vežbama ili vojnim aktivnostima ni sa NATO-om ni sa ODKB-om, ni sa Rusijom ni sa SAD, ni sa Kinom, ni sa Evropskom unijom, ni sa istokom ni sa zapadom. Naše učešće u mirovnim operacijama će biti posebno razmotreno i prema potrebi suspendovano – naveo je ministar Vulin.

– Proces opremanja i jačanja naše vojske neće biti zaustavljen, a mi ćemo raditi na povećanju naše borbene gotovosti više i upornije nego ikada. Ovo je jedini način da sačuvamo vojnu neutralnost i ova bolna odluka nas obavezuje da se oslonimo samo na sebe i samo na svoju snagu – naglasio je ministar Vulin završavajući izjavu porukom: Živela Vojska Srbije, Živela Srbija!

CELOKUPNO OBRAĆANJE MINISTRA VULINA POGLEDAJTE U VIDEO KLIPU, NA LINKU, U NASTAVKU

http://www.mod.gov.rs/multimedia/videogalerija/video_mp4/090920_aleksandar_vulin_izjava_1599660318.mp4

IZJAVA ZA MEDIJE MINISTAR VULIN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.