June 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Američki ambasador Godfri : Srbija može da bude primer celom regionu ! A AKO NE ISPUNIMO POTPISANO SLEDE SANKCIJE ??

Povodom potpisane normalizacije ekonomskih odnosa 4. septembra u Beloj kući, u prisustvu predsednika SAD ~ Donalda Trampa, američki ambasador u Beogradu ~ Entoni Godfri ocenio je danas da je vašingtonski dogovor Srbije i Kosova demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja koja može da bude primer celom regionu i da otvori put evropskoj budućnosti Srbije.

„Sporazum postignut u Vašingtonu proizvod je optimistične vizije budućnosti regiona i kompromisa. Uveren sam da ova demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja može biti primer celom regionu i otvoriti put evropskoj budućnosti Srbije“, napisao je Godfri na Tviteru.

On je naveo i da su Amerikanci i Srbi „svesni da je miroljubivo i slobodno izražavanje suprotstavljenih stavova teško stečena privilegija“.

„Ta vrsta sloboda ne dolazi sama već zahteva hrabro rukovodstvo, zainteresovano građanstvo, slobodne medije i efikasne i snažne predstavnike u parlamentu“, napisao je Godfri.

Ranije danas tokom akcije dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu Srbije, odgovarajući na pitanje da li je sporazum potpisan u Vašingtonu pravno obavezujući za strane koje su ga potpisale i da li će biti sankcija ako ne bude ispunjen, ambasador Godfri je izjavio :

-„To će nam pomoći da mi ispunimo ono što smo obećali, a takodje se nadamo da će se i naši prijatelji koji su sa nama bili u Vašingtonu držati onoga sto je potpisano“ .

Godfri je rekao da ne bi da govori „o onome šta može biti a šta ne“.

Hajde da se fokusiramo na ono što se može dostići. Hajde da ne usmeravamo pažnju šta bi moglo ili šta ne bi moglo da se desi ako se ne ispuni ono što je dogovoreno nego da se fokusiramo na ono što pokušavamo da postignemo, a to je poboljšanje životnog standarda za sve ljude i na strani Prištine i Beograda, kao i uvećanje ekonomskih mogućnost za ljude u ovom regionu i otvaranja puta napred ka daljem napretku prema drugim temema EU“, zaključio je Godfri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.