June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

PRETEĆE PORUKE IZ PENTAGONA; „Treba biti spreman da vodimo rat PROTIV RUSIJE I KINE, koji može rezultirati ogromnim gubicima”

„Ono što treba da znate o meni je da se bavim evolucijom, a ne revolucijom. Neću ulaziti sa punim puškama “, rekao je Goldfein, nekadašnji šef Generalštaba američkog Ratnog vazduhoplovstva.

Strategija, stav i retorika se promenila dolaskom novog prvog čoveka američkog Ratnog vazduhoplovstva.

Za njegovog naslednika, izabran je general Čarls „CK“ Braun, koji će se prvo obratiti toj službi tokom vazduhoplovne, svemirske i sajber konferencije Udruženja vazduhoplovnih snaga ovog ponedeljka. Odmah je stavio do znanja da dolazak sa „ napunjenim oružijem koje plamti“ bi moglo biti jedina opcija za AMERIKU.

Čarls Braun je došao na čelo Ratnog vazduhoplovstva SAD 6. avgusta 2020.godine. Od kako je stupio na dužnost preneo je preko medija više nego jasne poruke javnosti.

Po mišljenju Brauna, Vašington se može suočiti sa državom koja poseduje vojni potencijal ravan njegovom. U tom slučaju, ove borbene akcije će se značajno razlikovati od onih koje je američka vojska vodila tokom poslednje dve decenije.

Novi načelnik štaba Braun je naglasio da odluke prethodnog rukovodstva nisu omogućile da se dođe do rezultata koji su potrebni s obzirom na rivalstvo sa Kinom i Rusijom koja se brzo menja.

“Amerika će budući rat voditi protiv sile, slične sebi i on može rezultirati ogromnim gubicima”, smatra novi načelnik štaba američkog Ratnog vazduhoplovstva Čarls Braun.

„Treba biti spreman da vodimo rat sa borbenim gubicima i rizicima za naciju koji liče na one sa kojim smo se suočili za vreme Drugog svetskog rata“, prenosi portal “Difens njuz“ .

Budući rat protiv slične nacije neće biti poput ratova u protekle dve decenije, upozorio je Braun. „Budući rat neće otići daleko od naših obala“, napisao je on, a služba „mora biti spremna za borbu kroz borbene stope iscrpljivanja i rizike po naciju koji su sličniji eri Drugog svetskog rata“ – nastavio je dalje izlaganje Braun.

Da bi pobedila u budućem ratu sa Rusijom i Kinom, služba mora da odbaci nasleđene misije i opremu i da otkaže programe koji neće pomoći vazduhoplovstvu da se suprotstavi budućim pretnjama.”

Izvor > https://www.defensenews.com/digital-show-dailies/air-force-association/2020/09/11/the-new-us-air-force-chief-has-a-reputation-of-only-asking-for-what-he-needs-hes-going-to-need-a-lot/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.