June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

NEMA PREDAJE ! LUKAŠENKO mobiliše vojsku, zatvara granicu sa zapada i traži oružje od PUTINA!

Situacija izmiče kontroli, zbog masovnih protesta koji traju duže vreme tačnije od 9. Avgusta i zbog spornih izbora u Belorusiji. Vladar Belorusije Lukašenko je za nemire, proteste i pobune u njegovoj zemlji okrivio samo Zapad ! Politička kriza potresa tu zemlju.

Podsetimo se, prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio Lukašenko sa čak 80,1 odsto osvojenih glasova ali opozicija odbacuje rezultate izbora i tvrdi da su namešteni.

U sredu Lukašenko je tražio od ruskog predsednika Vladimira Putina da snabde Belorusiju oružjem dok se suočava s masovnim protestima zbog spornih pomenutih izbora.

Nije precizirano koje je oružje tražio od Putina.

Možemo da držimo situaciju pod kontrolom, ne samo u Belorusiji, nego i duž svojih granica“, rekao je Lukašenko državnoj novinskoj agenciji Belta. Ove dve bratske zemlje trenutno zajedno sprovode vojne vežbe, koje traju do kraja septembra 2020. a ruski predsednik je Belorusiji dodelio milijardu i po dolara kredita.

Danas je Beloruski predsednik ~ Aleksandar Lukašenko koji je na vlasti u bivšoj sovjetskoj državi od 1994. godine najavio da će ta zemlja zatvoriti granicu sa Livtanijom i Poljskom.

“Primorani smo da povučemo trupe sa ulica, kako sam govorio, da polovinu vojske mobilišemo i zatvorimo državnu granicu sa zapada, pre svega sa Litvanijom i Poljskom. Prinuđeni smo da ojačamo državnu granicu sa našom bratskom Ukrajinom“, rekao je Lukašenko.

On je i objasnio da Belorusiji nije potrebno priznanje rezultata proteklih predsedničkih izbora od drugih zemalja.

“Danas su priključili još jednu, kako smatraju, termonuklearnu bombu. ‘Razneli’. U Briselu su se tome pridružili da li Evropski parlament ili Evropski savet, koji takođe nisu priznali naše izbore. S tim u vezi želim da kažem sledeće… Održali smo izbore u skladu sa ustavom i zakonima naše zemlje. I ne treba nam nikakvo priznanje: izbori su održani i oni su legalni. Mogu da se zakunem – nije bilo laži tokom izbora, namestiti 80 odsto glasova je nemoguće”, naglasio je šef države.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.