June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Dritan Abazović: “Vučić nam nije čestitao”; Ivica Dačić : „Nisu vam dobre izjave”

Lider koalicije Crno na bijelo ~ Dritan Abazović u intervjuu za bošnjačku Face TV izjavio je da Vučić iz taktičkih razloga nije želeo da čestita pobedu opoziciji na izborima u Crnoj Gori.

– Da povučem paralelu: Vučić možda taktički nije želeo da čestita ili tako dalje, to je jedna stvar, a Bakir Izetbegović je vladinim avionom došao 2016. da ubeđuje bošnjačku stranku da ide sa Đukanovićem i tad se ne sećam da je neko rekao „pa znate kako, možda ovo nije dobro da pravite uticaj nego pustite ljude neka odluče šta treba kada su im se ponudile stvari“ – rekao je Abazović za Face TV.

Ne volim kad ljudi nemaju podjednaki princip. To me zaista politički nervira“, rekao je Abazović ocenjujući da su regionalni političari uvek bili zainteresovani za dešavanja u regionu, zaključio je on.

Srpski ministar spoljnih poslova ~ Ivica Dačić izjavio je i ocenio je večeras da „nisu dobre“ izjave lidera koalicija koje pregovaraju o novoj crnogorskoj vladi, prvog čoveka liste „Crno na belo“ Dritana Abazovića i nosioca liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravka Krivokapića.

Nisu dobre izjave Abazovića ni Krivokapića koji je dao neku izjavu vezanu za predsednika Vučića“, kazao je Dačić na televiziji Pink.

Dačić je ocenio da je vlast dugogodišnjeg crnogorskog lidera Mila Đukanovića „otišla daleko u širenju mržnje i straha od, kako oni kažu, velikosrpske državne politike“.

Ponovo je negirao optužbe Podgorice da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore i naveo da se Beograd samo bori za Srbe koji žive u toj zemlji.

„Mi nemamo nikakve hegemonističke ideje u odnosu na Crnu Goru, to je bratska država, mi nemamo bližu zemlju i narod od Crne Gore“, zaključio je Dačić.
Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.