May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

PANIĆ: MOGUĆE UVOĐENJE VANREDNOG STANJA 1. OKTOBRA; DR RADOVANOVIĆ SE NE SLAŽE

Dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, izjavio je danas u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S da se opravdano sumnja da Krizni štab i dalje ne raspolaže podacima sa kojima bi morao da raspolaže da bi donosio validne odluke. On je naveo da ima kao informaciju da se kao mogući datum za uvođenje vanrendog stanja pominje 1. oktobar.

“Imate sada javljanje koji je broj novoobolelih i preminulih, koji ničim ne bi mogao da ukazuje da profesor Tiodorović pre sedam dana i dr Kon pre tri dana najave moguće vanredno stanje. Ono što mi imamo kao informaciju je da se kao datum pominje 1. oktobar”, izjavio je Panić jutros.

Epidemiolog Zoran Radovanović na sve to je izjavio za Nova.rs kako se nada se to neće dogoditi, jer bi taj potez bio – besmislen.

Epidemiolog smatra da bi uvođenje vanrednog stanja bilo besmisleno i sa više novoobolelih, kao i da je to i u martu bilo nepotrebno.

“Nikakvog opravdanja nema za uvođenjem vanrednog stanja. Nije u pitanju opstanak države”, kaže Radovanović za Nova.rs. Epidemiolog podseća da je još 19. marta proglašena epidemija od većeg epidemiološkog značaja.

“To odgovara vanrednoj situaciji i dovoljno je za efikasnu protivepidemijsku borbu. Tako smo suzbili variolu pre 48 godina”, tvrdi Radovanović.

Profesor je više puta ukazivao na to da uvođenje vanrednog stanja nije neophodno za borbu protiv koronaviurusa.

“U stvari nema nijedan argument zašto nije bila dovoljna vanredna situacija i zašto je bilo uvedeno vanredno stanje pre nego što je zvanično proglašena epidemija”, zaključio je tom prilikom dr Radovanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.