June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ISTORIJSKI TRENUTAK U CG; BEČIĆ NOV PREDSEDNIK SKUPŠTINE, ZAKLEO SE SA: “TAKO MI BOG POMOGAO”; ABAZOVIĆ: BILI SMO NA DNU !

Lider koalicije “Mir je naša nacija” i predsednik Demokratske Crne Gore ~ Aleksa Bečić izabran je danas za predsednika Skupštine Crne Gore kada je ujedno i položio zakletvu. Zakletvu je završio sa rečima “Tako mi bog pomogao, a potom se i obratio poslanicima.

Za njegovo imenovanje glasalo je 45 poslanika, a protiv je bio jedan poslanik, dok je bilo 25 praznih listića.

“Zaklinjem se da ću dužnost vršiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savjesno, tako mi Bog pomogao”, rekao je Bečić nakon glasanja.

Kako javlja RTCG, njegov izbor podržali su poslanici tri koalicije “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo, Bošnjačka stranka i Albanska lista Nik Đeljošaj. Uzdržani su bili poslanici DPS-a, SD-a i SDP-a, a jedina protiv je bila Liberalna partija.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić kazao je da ta partija povodom predloga da Bečić bude predsjednik Skupštine će imati “neutralan stav”.

“Nećemo glasati ni za Bečića, ali ni protiv”, rekao je Nikolić.

Ali negativan stav je zauzela – Liberalna partija koja je izrazila bojazan da će doći “do dezintegracije Crne Gore i gubitka našeg suveriniteta”.

“Vjerujemo da ćemo svi mi u ovim novim političkim okolnostima doprinos da se Crna Gora sačuva, da taj očekivani popis stanovništva 2021. neće biti neki impuls da Crna Gora izgubi državni status i postane dio neke druge države”, izjavio je Popović.

Kuriozitet današnje istorijske sednice je da deo poslanika Demokratskog fronta nije prisustvovao intoniranju državne himne na početku sednice kojom je predsedavao najstariji poslanik ~ Miodrag Lekić (“Mir je naša nacija”), a kome je pomagao najmlađi ~ Maksim Vučinić iz koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Usledile su čestitke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.