May 24, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

VUČIĆ se obratio u okviru 75. zasedanja Generalne skupštine UN; Srbija nikada neće pristati na poniženje !

Serbian President Aleksandar Vucic

Predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić obratio se večeras, video snimkom tokom Generalne debate u okviru 75. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Jasne i jake poruke su poslate iz Srbije.

Vučić je poručio da Srbija snažno podržava multilateralizam i principe sadržane u Povelji UN.

– Krupne promene na međunarodnom planu koje je doneo 21. vek, samo jačaju potrebu za striktnim poštovanjem Povelje Ujedinjenih nacija i njenih svima poznatih osnovnih principa – ocenio je predsednik.

Upravo je politika Srbije – insistiranje na očuvanju mira i stabilnosti, saradnji i ekonomskom napretku, osnova za pristup rešavanju dugotrajnog problema, u najboljem interesu i Srba i Albanaca – rekao je Vučić, osvrćući se i na problem očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije, odnosno na napore da se, uprkos svim preprekama, kako je rekao, reši pitanje srpske autonomne pokrajine Kosovo i Metohije.

Ali, budite sigurni da Srbija nikada neće pristati na poniženje. Prihvatanje bilo čega što nije kompromis, nije rešenje za nas. Kompromisom obe strane moraju biti podjednako zadovolje i nezadovoljne – poručio je predsednik Srbije.

– Dijalog Beograda i Prištine, nastavljen u Briselu, uz posredovanje EU, je pravi put za pronalaženje održivog rešenja između dve strana, ali polazna tačka ne može biti poniženje i prihvatanje takozvane nezavisnosti Kosova ! Uprkos svemu, verujemo da sporazum između Srba i Albanaca je ključ za regionalnu stabilnost. Srbija ostaje posvećena pronalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i izgradnji zajedničke budućnosti, politici mira i saradnji – rekao je Vučić.

– Ujedinjene nacije kakve su nam potrebne, kako danas, tako i u budućnosti, moraju biti prilagođene novonastalim okolnostima i spremne za zajednički odgovor na izazove savremenog doba. Novonastala realnost u svetu predstavlja još jedan dokaz da savremeni izazovi ne poznaju granice država – rekao je Vučić.

– Želim da se zahvalim našim evropskim partnerima, našim kineskim prijateljima, kao i našim ruskim prijateljima – rekao je Vučić, koji je na pomoći zahvalio i Ujedinjenim nacijama i Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

CEO SNIMAK, GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA pogledajte u nastavku.
https://youtu.be/OxegQGPOXk8

IZVOR: Tanjug News Agency

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.