June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

I TO SE DEŠAVA: USA I NATO POVLAČE SVOJE TRUPE I VOJNE SNAGE …

Za neke je ova odluka NADA ZA MIR i uspostavljanje stabilne situacije, za neke je ovo neočekivan šok, dok je za druge ovo obična PREDIZBORNA KAMPANJA.

Sporazum između SAD i talibana / terorista jeste potpisan 29. februara ove godine, ali predviđeno je da će strane snage napustiti Avganistan do maja 2021. godine, a ne do KRAJA BOŽIĆA, kako je danas u svom obraćanju najavio PREDSEDNIK TRAMP.

Čak šta više, Tramp i drugi zvaničnici rekli su da će SAD u novembru smanjiti broj vojnika na uzmeđu 4.000 i 5.000 a sve u zamenu za natalibansko obećanje da će se odreći terorizma, što je sa svih strana pozdravljeno kao najbolja nada za mir u Avganistanu.

Tramp je, usred kampanje za predsedničke izbore, izjavio da bi želeo da povuče američke vojnike iz Avganistana do Božića, brže nego što je predviđeno sporazumom SAD i talibana.

„Do Božića bi trebalo dovesti kući mali broj hrabrih muškaraca i žena koji i dalje služe u Avganistanu!“, naveo je Tramp na Tviteru.

Mnogi veruju da je ovo upravo samo političko predizborno obećanje zarad političkih poena! ????

Savetnik za nacionalnu sigurnost Robert O”Brajan na Twitteru nadovezao se na priču i obećanje sa rečima upućenim :

-” Na kraju, Avganistanci će sami morati da primene mirovni sporazum… Biće to spor, težak proces, ali mislimo da je to neizbežan korak, mislimo da Amerikanci treba da se vrate kućama.”

Saglasnost u ime NATO ALIJANSE, danas je odmah uputio i Generalni sekretar NATO-a ~ Jens Stoltenberg, koji je potvrdio odluku Alijanse da će da povuče svoje snage iz Avganistana „zajedno“ sa SAD, a posle izjave date od strane američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju do Božića.

„Odlučili smo da zajedno napustimo Avganistan. Uskladićemo povlačenje“, istakao je Stoltenberg danas na konferenciji za novinare.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.