June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

U PLANU JE IZGRADNJA PRVE FAZE METROA ~ od Železnika do Karaburme, duga 16,5 kilometara !

Stanko Kantar, direktor JKP Beogradski metro i voz za NOVOSTI govorio je o METROU koji će biti najsavremeniji, potpuno automatizovan, bez mašinovođe.

Pri gradnji, koristiće se najsavremenije tunelske mašine – “krtice”. Uporedo sa razvojem metroa, JKP Begradski metro i voz radi na širenju linija BG voza…

Ističe da je prethodno završena studija izvodljivosti sa generalnim projektom za dve linije beogradskog metroa, a 31. jula ove godine potpisan je ugovor između francuskog Ežisa i JKP Beogradski metro i voz i Sekretarijata za javni prevoz o izradi Studije izvodljivosti sa idejnim projektom i studijom zaštite životne sredine.

“Za to će nam trebati 19 meseci, s tim što će posebno u okviru toga da se radi idejni projekat Depoa, koji treba da bude završen za sedam meseci. Zato će se sa njegovom gradnjom krenuti ranije. Usaglašeno je da će francuski Alstom raditi isporuku vozova i elektromašinskih podsistema, odnosno opremu metroa, a Power China će raditi sve građevinske radove, odnosno infrastrukturne objekte”, priča Kantar.

“Sledeća faza u razvoju BG voza jeste da sagradimo deo linije do aerodroma Nikola Tesla i dalje do budućeg nacionalnog stadiona u Surčinu. Onda će se raditi linija BG voza od Makiša do Ade Huje (od Železnika do Karaburme). Tek pošto to završimo, produžićemo liniju koja ide do Surčina ka Obrenovcu. Cilj nam je da do završetka prve faze, prve linije metroa, odnosno do 2027. godine, imamo i četiri linije BG voza”.

Samo troškovi eksploatacije i održavanja će opterećivati budžet narednih 30 do 50 godina.

KANTAR je najavio i prvu fazu, prve linije metroa.

Na osnovu Plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, sa elementima detaljne razrade za prvu fazu, prve linije metro sistema biće započeta izgradnja prve faze, prve linije metroa, od Železnika do Karaburme duga 16,5 kilometara, izjavio je za “Novosti” Stanko Kantar, direktor JKP Beogradski metro i voz.

Više info pogledajte na zvaničnom sajtu ~ https://www.bgmetro.rs/index.php/sr-rs/

Tags: beogradBG VOZ BEOGRADSKI METRO BEOGRADSKI METRO I VOZStanko Kantar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.