July 3, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

PUTINOVE NEUTRALNE IZJAVE ZA NEVEROVATI! “Karabah ostaje status KVO”; ”SITUACIJA u Jermeniji njihova stvar” !!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će status Nagorno-Karabaha biti određen u budućnosti, a da za sada ostaje status “kvo”.

“Konačni status Karabaha nije rešen. Dogovorili smo se da ćemo zadržati postojeći status kvo, a šta će dalje biti, to treba da reše budući lideri, učesnici u tom procesu”, rekao je šef ruske države odgovarajući na pitanja medija o situaciji o Nagorno-Karabahu.

Prema mišljenju Putina, ako se stvore uslovi za normalan život, za obnavljanje odnosa između Jermenije i Azerbejdžana, između ljudi, posebno u zoni sukoba, to će stvoriti uslove za određivanje statusa Nagorno-Karabaha, prenosi agencija TASS.

Predsednik Rusije je ukazao da je nepriznavanje Karabaha kao nezavisne države bez sumnje bio faktor koji je značajno uticao na tok događaja u regionu.

Putin je podsetio da ni Jermenija nije priznavala Karabah.

A što se tiče situacije u Jermeniji posle potpisivanja “Sporazuma o prekidu vatre” smatra i ocenio je ruski predsednik Vladimir Putin, da je sve resto unutrašnje pitanje te zemlje.

– Što se tiče unutarpolitičke situacije u Jermeniji, to nije naša stvar, to je stvar Jermenije. To je nezavisna, suverena država, koja ima pravo da rešava svoja unutrašnja pitanja onako kako smatra da treba – rekao je Putin za TV “Rusija 24”.

– “Raskol u društvu ne vodi ničemu dobrom. Smatrao sam i smatram da država koja se nalazi u teškom položaju, na ivici borbenih dejstava, ne sme sebi da dozvoli organizovanje političkog života i vlasti uz pomoć ulice. Potrebno konsolidovati, a ne rasturati društvo” – zaključio je ruski predsednik Vladimir Putin.

IZVOR : “Rusija 24” I SPUTNJIK

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.