May 24, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

KRIZNI ŠTAB: NEMA ŠANSE DA GRAĐANI SLAVE 2021.! 31. sve će raditi do 20 sati, a 1. januara sve će biti ZATVORENO! ČEKA SE POTVRDA U UTORAK, INFO

KRIZNI štab već razmišlja koje će mere biti za vreme PRAZNIKA, a konačne mere za Novu godinu doneće u ponedeljak ili utorak. JEDNO JE SIGURNO ORGANIZOVANOG SLAVLJA – NEĆE BITI !!

Kao saznajemo restorani i kafići radiće ili do 17 ili do 20 časova na dan 31.12.2020. ; 1. JANUARA NEĆE RADITI NIŠTA, a 2. Januara će raditi samo prodavnice prehrambenih proizvoda, dostava hrana, kao i apoteke i pumpe u delu za točenje goriva.

Novu godinu sigurno nećemo dočekati u kafanama, klubovima, hotelima ili kafićima, to je odluka medicinskog dela Kriznog štaba i poruke dr – članova kriznog štaba su jasne !

Epidemiolog Branislav Tiodorović ističe da nema šanse da građani Srbije novu 2021. godinu, dočekaju u kafani, niti na nekom drugom organizovanom dočeku. Neće biti organizovanog dočeka ni u hotelima ni na bilo kom drugom mestu.

– Odložite slavlja da bismo pobedili ovu zarazu! Novu godinu sigurno nećemo slaviti kao što smo to činili pre. Medicinski deo Kriznog štaba neće se složiti da klubovi, restorani i kafići rade do 1 ili 2 sata iza ponoći. Nikako ne smemo da rizikujemo i dopustimo okupljanja, jer bismo tako već ozbiljnu situaciju učinili još gorom. Epidemiološka slika jeste za nijansu bolja nego što je bila, brojke polako padaju, ali daleko smo od toga gde bismo želeli da budemo. Bolnice su nam i dalje pune, pogotovo u velikim kliničkim centrima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu – ističe dr Tiodorović.

On dodaje da nema potrebe za zabranom kretanja u novogodišnjoj noći, ali se moraju poštovati sve mere.

– Možemo mi dočekati novu 2021. godinu, ali u kući, sa svojom porodicom, bez velike gužve. Maska, distanca i bez velikih okupljanja – to je najvažnije! Svi bismo mi voleli da Novu godinu dočekamo kao nekad, ali ne smemo se igrati. Do kada će tačno trajati radno vreme 31. decembra i u prvim danima januara odlučićemo u ponedeljak. Tek kada budemo videli epidemiološke parametre za petak, subotu i nedelju imaćemo dovoljno materijala da donesemo najbolju objektivnu odluku – naglasio je Tiodorović.

Da bi masovno okupljanje za doček Nove godine samo pogoršalo situaciju sa brojem zaraženih, upozorava iz kovid-bolnice u Batajnici doktor Mihailo Ille!

 Ko želi da bude priključen na aparate, slobodno neka slavi u velikom društvu! Ne znam zašto je tako teško da se svi malo strpe. Pomozite nam, jer tako pomažete i sebi! Moramo da budemo odgovorni. Bolnice nam se pune. Radimo sedam dana u nedelji, od osam do 12 sati dnevno. Bez odmora. Mi jesmo plaćeni za ovaj posao, ali ne i za ovakve uslove, ne i za ljudsku sebičnost – upozorava dr Ille, koji smatra da sve mere treba da budu na snazi za vreme novogodišnjih praznika!

Premijerka ~ Ana Brnabić najavila je večeras da će u utorak biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se doneti odluka o merama za Novu godinu.

– Medicinski deo brine o zaštiti zdravstvenog sistema i zdravlja građana, a ja kao predsednica vlade i ostali privredni deo Kriznog štaba moramo da sagledamo i neke druge stvari, kako te mere utiču na privredu. Ova borba je enormno skupa, svakog dana nam odnosi oko ili čak preko milion evra. Samo testiranje dnevno nosi, kada imate 20.000 testova, oko 700-720.000 evra – zaključila je Brnabić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.