May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

VANDALI OSKRNAVILI SPOMENIK “VEČNE VATRE” OSLOBODIOCIMA BEOGRADA; AMBASADA, MEDIJI I BEOGRADSKI FORUM ZA SVET RAVNOPRAVNIH JAVNO OSUDILI BEZUMLJE !!

Nepoznati počinioci oskrnavili su spomenik “Večne vatre” na Groblju oslobodiocima Beograda.

Postavlja se razumno pitanje kome je smetao spomenik podignut u  čast OSLOBODIOCIMA BEOGRADA, koji su svojom krvlju i životima platili cenu za slobodu svoga grada, naroda i potomaka ! ?

Kako je preno Tanjug, pomenuti spomenik je oskrnavljen u noći između utorka i srede kada su plamen ugasili nepoznati počinioci, dalje farbom na njemu napisali „Oslobodioci? Ne, nikada” i precrtali srp i čekić.

Spomenik su na svečanoj ceremoniji upalili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i srpski predsednik Aleksandar Vučić tokom nedavne posete Lavrova.

I poznati Beogradski forum za svet ravnopravnih na čelu sa ambasadorom u  Saveznom ministarstvu za inostrane poslove SRJ – Živadinom Jovanovićem,  duboko uznemireni najoštrije osuđuju ovaj bezumni anticivilizacijski akt skrnavljenja spomenika oslobodiocima Beograda.

-“Reč je o zloslutom napadu na dostojanstvo i slobodu Grada Heroja, na antifašističke tradicije Srbije i njeno strateško partnerstvo, prijateljstvo i savezništvo sa Rusijom”, navodi se u izjavi.

-“Te zajedno sa medijima pozivamo nadležne organe da sprovedu efikasnu istragu i odgovorne privedu pravdi.”

Odmah je reagovala i Ambasada Ruske federacije u Beogradu koja je saopštila da je danas  duboko potrešena „varvarskim skrnavljenjem” Večne vatre na Groblju Oslobodilaca Beograda i istakla hitnu reakciju rukovodstva Srbije, nadležnih državnih organa, vlasti prestonice, kao i SUBNOR-a na ovaj događaj.

U saopštenju Ambasade se navodi da ne isključuju mogućnost da su počinioci ovog, kako se navodi, “plašljivog zločina” delovali po spoljnom nalogu, kako bi se uneo razdor u bratske odnose između dva naroda.

-„Sigurni smo da to u Srbiji neće proći. Uvereni smo da će zajedničkim naporima spomenik biti narednih dana u potpunosti obnovljen. Računamo da će vandali biti zasluženo kažnjeni. Naš sveti dug je da poštujemo sećanja na junačke pretke koji su dali svoje živote za oslobođenje sveta od čovekomrzilačke ideologije nacizma”, navela je Ruska Ambasada u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.