May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ŠPIJUNIRANJE SA CILJEM RUŠENJA VUČIĆA; ISTRAGA VEĆ DUŽE VREME U TOKU ZBOG “TIHOG DRŽAVNOG UDARA”! EVO KO ĆE PRVI NA SASLUŠANJE …

Kako se uveliko spekuliše PREDSEDNIKA VUČIĆA JE PRISLUŠKIVAO I PRATIO NEKO IZ DRŽAVNOG VRHA! Ko je to i po čijem nalog radio, još ćemo saznati.

Kako ukazujemo da je prisluškivanje predsednika teško krivično delo, pokušaj rušenja ustavnog poretka, nadležni tvrde da je pokrenuta opsežna i detaljna istraga o tome ko je, po čijem nalogu i sa kojim ciljem prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

I sam predsednik Vučić naveo je i otkrio da ga prisluškuju posle “Jovanjice” i tvrdi da je na delu “pokušaj tihog državnog udara”, a kako saznajemo istraga koja je strogo zatvorena, traje već duže vreme.

Predsednik Vučić izjavio je da je prisluškivan dugo, godinu-godinu i po, da za to ima dokaze – sopstvene snimljene razgovore i da misli da zna ko stoji iza toga.

Sve istražne radnje obavlja Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova. U nadležnosti Službe, između ostalog, jeste i sprovođenje elektronskog nadzora.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas da će policija saznati ko je prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je naglasio da Vučić to nije rekao zarad političkog marketinga, već zato što je to istina, koju nadležni organi treba da potvrde. Vulin nema dilemu da je ovaj ozbiljan udar ne samo na bezbednost predsednika, već i države, posledica Vučićeve rešenosti da se vodi ozbiljna borba protiv mafije.

– Doći ćemo do istine, a pravosudni organi će raditi svoje. Na nama je da potvrdimo da je predsednik bio prisluškivan i da obezbedimo da se to više ne desi. Rano je da pričamo o tome šta je bio cilj prisluškivanja predsednika, ali sigurno da nije bilo reči o dobroj nameri.

Vulin je, pošto je Vučić nedavno rekao da je bio prisluškivan i da je to direktan pokušaj državnog udara, kazao je da je to predsednik rekao zato što je došao do određenih saznanja.

“Nadležne službe se bave slučajem”, kazao je Vulin za Prvu tv.

Trenutno su u toku saslušanja, na prvom mestu pripadnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije.

Božidar Spasić, bivši operativac državne bezbednosti, kaže da je na delu “pokušaj tihog državnog udara”:

– Cilj je da se naruši sistem bezbednosti oko predsednika, da se unese pometnja, uruši njegov ugled, pre svega u svetu. Predsednika Republike jedino može da prisluškuje neki izdvojeni paradržavni aparat, unutar policije ili tajnih i vojnih policija. Samo su one za to osposobljene, tehnološki i kadrovski. U našoj zemlji postoje delovi bezbednosnih struktura, koji su iz bivšeg režima, a protiv su sadašnje politike. Bilo je evidentno već dolaskom Vučića na vlast da će takvi elementi raditi na narušavanju njegovog ugleda, napadima na brata, sina, porodicu.

Spasić dodaje i da kada prisluškujete predsednika, saznanja do kojih dođete mogu da budu dostavljena nekim stranim službama, opoziciji, mafiji. To, objašnjava, ugrožava ne samo šefa države, već celokupni bezbednosni sistem zemlje.

Ljuban Karan, pukovnik KOS u penziji, objašnjava za “Novosti”, da imamo jasne naznake iz okruženja i iz EU da se sprema novi hibridni rat protiv Srbije, jer se Vučić i naša vlast ne odriču Kosova i politike neutralnosti:

– Iza prisluškivanja predsednika krije se jedna ili više moćnih stranih tajnih agencija, koje se oslanjaju na određene strukture naših službi, ali i na opoziciju, pojedine tajkune i delove mafije. Svi oni motivisani su da Vučić ode sa vlasti, a kako bi ostvarili neke svoje interese. Državna politika predsednika Vučića je transparentna, on nema ni neke lične kompromitujuće tajne, ali je sigurno da će podatke do kojih dođu zloupotrebiti za montiranje afera.

On podseća i da se sličan slučaj desio nedavno u Nemačkoj, kada su delovi BND prisluškivali kancelarku Angelu Merkel, a u korist CIA.

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić izjavio je da već duže postoje saznanja o prisluškivanju predsednika Vučića, a sada i konkretni dokazi. Od nadležnih organa zahteva da sprovedu ozbiljnu i temeljnu istragu i informišu Odbor o rezultatima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.